همه چیز درمورد رشته صنایع غذایی

وقتی صحبت از علم غذا می­شود، رشته های تغذیه و صنایع غذایی به ذهن خطور می کند، در یک توضیح کوتاه می­توان گفت که که هرچند برخی از دروس ارائه شده در این رشته ­ها، شباهت­هایی با هم دارند اما به ­طور کلی، هدف علم تغذیه، ارتقاء سلامت و طولانی­تر کردن عمر انسان­ها است، حال آن­که هدف اصلی علوم صنایع غذایی، طولانی­تر کردن عمر غذاها (افزایش زمان ماندگاری) و کاهش ضایعات آن­هاست. خود علوم صنایع غذایی نیز به دو رشته اصلی تقسیم می­شوند.

رشته­ ی علوم و صنایع غذایی گرایش کنترل کیفیت که وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بوده و بیشتر به کنترل بهداشت و سلامت مواد غذایی می­پردازد.

رشته­ مهندسی علوم و صنایع غذایی، که وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و بیشتر به نحوه ی تبدیل مواد غذایی نظارت دارد.

وظایف متخصص صنایع غذایی
در این بخش وظایف کارشناس صنایع غذایی به طور کلی بیان می شود که برخی از آنها بین تخصص های مختلف آن مشترک و برخی اختصاصی می باشد :

تهیه اطلاعات غذایی صحیح برای برچسب های محصولات
بررسی راه های نگهداری تازه و ایمن مواد غذایی
یافتن راه های تولید سریع و ارزان مواد غذایی
آزمایش سلامت و کیفیت مواد غذایی
کارکردن روی مواد تشکیل دهنده جدید برای رسیدن به ترکیب غذایی جدید
اصلاح مواد غذایی مانند تولید محصولات فاقد چربی
انجام آزمایشات لازم و تولید نمونه محصولات
کنترل کیفیت و بهداشت مواد غذایی
طراحی فرآیند های تولید محصولات غذایی به صورت انبوه
طراحی دستگاه ها و کارخانجات تولید مواد غذایی

۱۳۹۷-۰۵-۰۳

۰دیدگاه درهمه چیز درمورد رشته صنایع غذایی"