a)Lima to Sao paulo

(Convert: 13:45 (Lima) → 15:45 (Sao Paulo)

Reason: Sao Paulo is 2 hours ahead of Lima, so add 2 hours to the Lima time.

Calculation: 13:45 + 2 hours = 15:45

Flight Duration:

 $15:45 \rightarrow 20:35 = 4 \text{ hours } 50 \text{ minutes}$

(b) Adelaide to Tokyo

Convert:

17:35 (Adelaide) → 16:05 (Tokyo)

Reason: Tokyo is 1.5 hours behind Adelaide, so subtract 1.5 hours from the Adelaide time.

Calculation:

17:35 - 1.5 hours = 16:05

Flight Duration:

16:05 (Weds) → 06:05 (Thurs) =

14 hours

(c) Sao Paulo to Karachi

Convert:

01:25 (Sao Paulo) → 09:25 (Karachi)

Reason: Karachi is 8 hours ahead of Sao Paulo, so add 8 hours to the Sao Paulo time.

Calculation: 01:25 + 8 hours = 09:25

Flight Duration: 09:25 (Tues) → 04:30 (Weds) = 19 hours 05 minutes

(d) Cape Town to Adelaide

Convert:

18:05 (Cape Town) → 01:35 (Adelaide)

Reason: Adelaide is 7.5 hours ahead of Cape Town, so add 7.5 hours to the Cape Town

time.

Calculation: 18:05 + 7.5 hours = 01:35

Flight Duration:

01:35 → 22:25 = 20 hours 50 minutes

(e) Adelaide to Lima

Convert:

09:30 (Adelaide) → 18:00 (Lima, Fri)

Reason: Lima is 15.5 hours behind Adelaide, so subtract 15.5 hours from the Adelaide

time.

Calculation: 09:30 - 15.5 hours = 18:00 (Fri)

Flight Duration: 18:00 (Fri) → 00:20 (Sun) = 30 hours 20 minutes