آموزش رباتیک

همان‌طور که می‌دانید، رباتیک به علم طراحی، ساخت، راه‌اندازی و استفاده از ربات‌ها گفته می‌شود. آموزش اصول اولیه و مبانی رباتیک یکی از رشته‌های جذاب و مورد علاقه‌ی کودکان است. آموزش رباتیک به دانش‌آموزان آن‌ها را برای آینده آماده می‌سازد، خلاقیتشان را افزایش می‌دهد و آن‌ها را با کارگروهی آشنا می‌کند. در مدارس هوشمند علوی آموزش پایه‌ای علم رباتیک از پایه‌ی پیش‌دبستانی آغاز می‌شود.

طرح درس کلی رباتیک

طرح درس کلی رباتیک

کودکان در کلاس‌های رباتیک با قطعات داخل بسته‌های آموزشی که به اشکال هندسی مربع، مستطیل، مثلث و ... تهیه شده‌اند، آشنا و به باز و بسته کردن سازه‌ها مشغول می‌شوند، به مرور زمان و بعد از آموزش‌های اولیه با مدارها آشنا شده، طرح ساخت سازه‌ها را یاد می‌گیرند و خودشان اشکال و ماشین‌ها و ربات‌هایی با کاربردی‌های مختلف را می‌سازند. آن‌ها در کلاس‌های رباتیک، ماشین مسابقه، انواع آرمیچر، ربات‌های فوتبالیست و ... را در کلاس‌های بالاتر و با یادگیری مدارهای الکترونیکی می‌سازند. در واقع به این روش با علوم پایه‌ای مثل فیزیک، الکترونیک، مکانیک و ... آشنا می‌شوند. ریاضی برای بسیاری از دانش‌آموزان قابل درک نیست؛ کلاس‌های رباتیک مدارس هوشمند علوی به فهم ریاضیات کمک بسیاری می‌کنند. این کلاس‌ها در کنار آموزش برای کودکان سرگرم کننده است.

کلاس رباتیک در پیش‌دبستان و دبستان علوی

آموزش در پایه‌ی پیش‌دبستان با بسته‌ی کودک خلاق که بیشتر آشنایی با احجام است، ساده‌سازی و اجرا می‌شود. کلاس‌های رباتیک دبستان غیر انتفاعی علوی به سه سطح مقدماتی، متوسطه و پیشرفته تقسیم شده و با توجه به میزان یادگیری دانش‌آموزان مباحث تخصصی آموزش داده می‌شود. در این کلاس‌ها، سطح انرژی دانش‌آموزان بالا رفته و با چالش‌های ذهنی درگیر می‌شوند و دانش‌آموزان با ساخت ربات‌هایی مثل انشان‌نما، هواپیمای بدون سرنشین و ... آشنا می‌شوند. در انتهای سال تحصیلی تمام آموزش‌های یک سال طور کلی جمع‌بندی شده و از دانش‌آموزان امتحان عملی گرفته می‌شود. به این ترتیب آن‌ها می‌توانند در مسابقات همگانی در سطح استانی و کشوری شرکت کنند. لازم به ذکر است بسیاری از دانش‌آموزان دبستان‌های غیر دولتی علوی نتایج درخشانی در این مسابقات کسب کرده‌اند.

ربات چیست؟

ربات یک ماشین هوشمند است که در صنعت کاربردهای زیادی دارد. اجزای یک ربات شامل قطعات الکترونیکی و مکانیکی مثل شاسی، موتور و منبع تغذیه، دوربین، قسمت تصمیم‌گیری و حس‌گرها می‌شود. در ساختمان ربات‌ها از هوش مصنوعی استفاده شده است؛ به همین دلیل یک ربات می‌تواند مانند انسان تصمیم‌گیری و عمل کند. ربات‌ها حتی می‌توانند در موقعیت‌هایی که برای انسان خطرناک است حضور داشته باشند.

علم رباتیک به چه موضوعاتی می‌پردازد؟

علم رباتیک به چه موضوعاتی می‌پردازد؟

رباتیک از سه علم برق، کامپیوتر و مکانیک تشکیل شده است و به طراحی، ساخت و راه‌اندازی ربات‌ها می‌پردازد. برای ساخت بدن یک ربات از مکانیک، برای برنامه‌نویسی از کامپیوتر و برای تأمین قدرت و انرژی آن از برق استفاده می‌شود. این علم در حال حاضر با توجه به هر دوره‌ی سنی ساده‌سازی شده و آموزش داده می‌شود اما بهترین سن برای آموزش رباتیک چه زمانی است؟ رباتیک می‌تواند برای همه‌ی افراد در سنین متفاوت جذاب باشد اما بهترین سن برای شروع آموزش آن از دوران کودکی است. کودکان قدرت تخیل و خلاقیت بالایی دارند و به ساخت وسایل دست‌ساز، علاقه دارند. با آموزش رباتیک در دبستان‌های غیر انتفاعی علوی، هوش و استعداد کودکان پرورش می‌یابد، ذهنشان به چالش کشیده می‌شود و برای خلق ابزار و وسایل بزرگ‌تر در آینده آماده می‌شوند.

تأثیر آموزش رباتیک بر کودکان

آموزش رباتیک به کودکان و نوجوانان علاوه بر پرورش ذهن آن‌ها مزایای دیگری نیز دارد. این مزایا عبارت‌اند از: 1- برای دانش‌آموزان سرگرم‌کننده است: رباتیک با روحیه‌ی کودکان هماهنگی دارد و برای آن‌ها جذاب و سرگرم‌کننده است. دانش‌آموزان در طول کلاس مشتاقانه به درس توجه کرده و بحث‌های پیچیده‌تری را یاد می‌گیرند. 2- دانش‌آموزان را با برنامه‌نویسی آشنا می‌کند: در حال حاضر با پیشرفت تکنولوژی، آموزش برنامه‌نویسی اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده است. حتما شما هم می‌دانید این علم چقدر پیچیده است. دانش‌آموزان به وسیله‌ی ساخت ربات‌ها با برنامه‌نویسی و کاربرد آن آشنا می‌شوند. 3- دانش‌آموزان را برای آینده‌ی شغلی آماده می‌کند: با آموزش رباتیک و پرورش ذهن کودکان، علاوه بر کشف استعداد به پیدا کردن مسیر شغلی آن‌ها نیز کمک می‌شود. دانش‌آموزان در کلاس‌های مدارس علوی راه و مسیر شغلی آینده‌ی خود را متصور شده و با اشتیاق بیشتری فعالیت می‌کنند، با فعالیت‌های مهندسی آشنا می‌شوند و در نتیجه برای انتخاب رشته‌ی تحصیلی مناسب و فرصت‌های شغلی از سایر همسالان خود موفق‌تر خواهند بود. 4- برای ضرایب هوشی متفاوت مناسب است: از آنجایی‌که این علم بسیار متنوع و پیچیده است برای هر سن و ضریب هوشی قابل ساده‌سازی است. به اعتقاد برخی کارشناسان این علم حتی برای کودکان اوتیسمی نیز قابل آموزش است. 5- به یادگیری سایر دروس کمک می‌کند: همان‌طور که اشاره شد رباتیک ذهن کودکان را پرورش می‌دهد، در نتیجه یادگیری مفاهیم دروس ریاضی و علوم برای آن‌ها ملموس‌تر شده و بهتر در این دروس بهتر ظاهر می‌شوند. 6- روحیه‌ی کار گروهی را تقویت می‌کند: در کلاس‌های آموزشی رباتیک دبستان غیر انتفاعی علوی دانش‌آموزان برای ساخت و راه‌اندازی برخی ربات‌ها نیاز به همکاری و شرکت در فعالیت‌های گروهی دارند. در این کلاس‌ها دانش‌آموزن با گروه و فعالیت‌های گروهی آشنا می‌شوند. آشنایی با کار گروهی از کودکی می‌تواند تأثیر بسیاری در بزرگسالی دانش‌آموزان داشته باشد. 7- خلاقیت کودکان را تقویت می‌کند: کودکان به خلق کردن علاقه دارند. اگر این علاقه در آن‌ها پرورش یابد، استعداد‌های آن‌ها کشف شده و به افراد خلاق‌تری در آینده تبدیل خواهند شد. در کلاس‌های رباتیک مدارس علوی سعی شده است این نیاز دانش‌آموزان به پرورش خلاقیت، پاسخ داده شود.

b xpx
# / b
xpx b
# / b

افزودن
b
/ /
: