فوق برنامه مدارس علوی

تا مدت‌ها برای بسیاری از مراکز آموزشی واژه‌ی فوق برنامه مترادف بود با بی‌برنامگی محض؛ ساعاتی بود خالی که با هیچ چیز پر نمی‌شد. با مشاهده این تجربه بود که برای موسسه علمی فرهنگی علوی، فوق برنامه تبدیل شد به ساعت‌های پر ارزش آموزشی، پرورشی و تفریحی. ما به این نتیجه رسیدیم که حضور در محیط‌های پویا، شرکت در مسابقات، برگزاری جشنواره‌ها و ... به افزایش اعتماد به نفس دانش‌آموزان و علاقه‌ی آن‌ها به حضور در مدارس کمک می‌کند. در بسیاری از مدارس پیشرفته‌ی دنیا نیز به این فعالیت‌های فوق برنامه، از دید ساعاتی طلایی توجه می‌شود. در ادامه به انواع مختلف فوق برنامه‌ها می‌پردازیم و با آنها آشنا می‌شویم.

عصرمانی

طرح چهارخانه

هفته ملی علوم

جشنواره مدارس علوی

اردوهای دانش‌آموزی

مسابقات دانش‌آموزی

افتراسکول و عصرمانی

افتراسکول و عصرمانی

مهم‌ترین ویژگی این فوق برنامه، حل کردن معضل انجام تکالیف است! در عصرمانی دانش‌آموزان می‌توانند بعد از ساعت کلاس در مدرسه بمانند و در حضور معلم به انجام تکالیف و یا رفع اشکال بپردازند. اغلب والدین به دلیل مشغله نمی‌توانند نظارت کافی بر انجام تکالیف فرزندانشان داشته باشند. تنها ماندن کودکان و نوجوانان در خانه نیز از دیگر دغدغه‌های خانواده‌هاست. مدارس هوشمند علوی با برگزاری طرح فوق برنامه‌ی افتر اسکول پاسخ‌گوی این نیاز اولیا هستند. همکاران مسئول عصرمانی به تمامی فعالیت‌های دانش‌آموزان در این ساعات نظارت دارند و افتراسکول را به زمان مفیدی در جهت یادگیری و تقویت امور آموزشی تبدیل کرده‌اند.

طرح چهارخانه

طرح چهارخانه

شرکت در فعالیت‌های گروهی موجب رشد مهارت‌هایی است که سازمان بهداشت جهانی از آ‌ن‌ها به عنوان مهارت‌های ده‌گانه نام می‌برد. در یک فعالیت گروهی می‌توانیم هر ده تای این مهارت‌ها را ببینیم: خودآگاهی، هم‌دلی، روابط بین فردی، ارتباط موثر، مقابله با استرس، مدیریت هیجان، حل مسئله، تصمیم‌گیری، تفکر خلاق و تفکر نقادانه. طرح چهارخانه یکی از روش‌های کار گروهی است که در مدارس هزاره‌ی سوم انجام می‌شود. در این الگو دانش‌آموزان مدرسه به چهار گروه با رنگ‌های قرمز، آبی، سبز و زرد تقسیم می‌شوند و به انجام فعالیت‌های گروهی می‌پردازند. این برنامه در طول یک سال تحصیلی اجرا می‌شود و در انتها گروهی که از هر نظر پیشرفت داشته باشد، کاپ قهرمانی دریافت می‌کند.

هفته‌ی ملی علوم

هفته‌ی ملی علوم

در مدارس هوشمند علوی علاوه بر تدریس سرفصل‌های معمول، رویدادهایی داریم در جهت شناخت، شکل‌گیری علایق و سمت و سوی دانش‌آموزان به رشته‌های تحصیلی. هفته‌ی آخر دی ماه در مدارس هزاره‌ی سوم علوی به عنوان هفته‌ی علوم نام‌گذاری شده است. در این هفته آموزش کتاب‌های درسی موقتا متوقف می‌شود و دانش‌آموزان فقط با علوم مختلف از جمله اینفوگرافیک، کارآفرینی، اوریگامی، بورس و ... آشنا می‌شوند. برآیند کارگاه‌های آموزشی علوم و فعالیت‌های فوق برنامه‌ی این هفته تأثیر بسیاری در هدایت تحصیلی دانش‌آموزان خواهد داشت.

جشنواره‌ی مدارس

جشنواره‌ی مدارس

یکی از جشن‌های مورد توجه خانواده‌ها و دانش‌آموزان در این مدارس، جشن زبان است. یادگیری زبان در دبستان‌های دو زبانه‌ی علوی اهمیت زیادی دارد. در نیمه‌ی دوم بهمن ماه جشن زبان به صورت سراسری در مدارس علوی برگزار می‌شود و در آن ماحصل آن‌چه در کلاس‌های زبان تدریس شده را می‌توان در قالب نمایش، سرود و پرفورمنس‌های دانش‌آموزان دید. در این جشن که یکی از مهم‌ترین فوق برنامه‌های علوی است اولیا می‌توانند نتیجه‌ی عمل‌کرد فرزندان‌شان را مشاهده کنند.

اردوهای دانش‌آموزی

اردوهای دانش‌آموزی

برگزاری منظم برنامه‌های گوناگون تفریحی - آموزشی در مدارس هوشمند علوی، فوق برنامه‌ی اردوهای دانش‌آموزی را به‌خوبی پوشش داده است. بازدید از کارخانه‌ها، پارک علوم و فنون، رفتن به شهربازی و ... باعث می‌شود دانش‌آموزان با فضاهای آموزشی، پرورشی و تفریحی جدید آشنا شوند و در قالب کارهای گروهی، مهارت‌های ده‌گانه‌ی زندگی را در عمل تمرین کنند.

مسابقات دانش‌آموزی

مسابقات دانش‌آموزی

شاید بتوان زندگی جدی را در یک کلمه خلاصه کرد: رقابت. هرچه که زودتر رقابت را تجربه کنیم و با اصول آن آشنا شویم دیرتر درگیر جدیت زندگی می‌شویم. از همین رو در مدارس غیر دولتی علوی، مسابقات دانش‌آموزی متعدد به طور منظم برگزار می‌شوند. این مسابقات در هفت گروه پژوهشی، مذهبی، علمی، فرهنگی، هنری، زبانی و ورزشی طراحی شده‌اند تا دانش‌آموز رقابت را در انواع زمینه‌ها تجربه کند.

b xpx
# / b
xpx b
# / b

افزودن
b
/ /
: