والدین عموما در ارتباط با تغذیهی فرزندشان در مدرسه دو نگرانی عمده دارند: خوردن غذا و غذاخوری! تیم تحقیق و توسعهی مؤسسهی علوی با لحاظ کردن این دو نگرانی و همچنین به هدف بالا بردن کیفیت خدمات، تسهیلات رفاهی ویژهای برای مدارس علوی تدارک دیده است که اصلیترین آنها فراهم کردن ناهار مقوی و البته سالن غذاخوری مجهز است.
ناهار
منوی غذایی مدارس علوی توسط کارشناسان تغذیهی این موسسه طراحی و تهیه میشود. لزوم تناسب وعدهی غذایی با نیاز بدن کودکان یکی از مهمترین اصول تهیهی غذا در مدارس است. از طرفی توجه اصلی کارشناسان تغذیه و بهداشت علوی به حفظ تناسب اندام دانشآموزان است به همین دلیل و در صورت لزوم به دانشآموزانِ در خطر، مشاورههای خصوصی و تخصصی داده میشود. مواد غذایی مفید و مورد نیاز بدن هم به رشد دانشآموزان کمک میکند و هم موجب تقویت در یادگیری میشود. برای تهیهی مواد اولیهی غذایی مورد نیاز در آشپزخانهی سالم مدارس علوی، خرید روزانه از مزارع سبز انجام میشود. مهمترین دغدغهی آشپزخانهی علوی سلامتی دانشآموزان است.
گروههای اصلی در منوی غذایی دانشآموزان:
- گوشت: انواع گوشت مرغ، ماهی، گوسفند و ... اصلیترین منابع پروتئین هستند.
- شیر و لبنیات: شیر، ماست، پنیر، کشک و بستنی منابع خوبی از کلسیم، فسفر و برخی ویتامینها به شمار میروند.
- نان و غلات: نان، ماکارونی، گندم و جو نیز از مهمترین منابع غذایی اصلی محسوب میشوند. البته ارزش غذایی نانهای سبوسدار مثل سنگک و جو بیشتر از سایر نانهاست.
- سبزی و میوه: سبزیجات مانند گوجه فرنگی، فلفل دلمهای، هویج، اسفناج و ... منابع سرشاری از ویتامین A و C محسوب میشوند. میوهها نیز به دلیل داشتن فیبر بالا برای سلامت بدن مفیدند.