تسهیلات رفاهی در مدارس علوی

با کمک تیم تحقیق و توسعه‌ی مؤسسه‌ی علوی و با هدف بالا بردن کیفیت خدمات، تسهیلات رفاهی ویژه‌ای در مدارس علوی ارائه می‌شوند. با وجود این خدمات دغدغه‌ی والدین کاهش یافته و دانش‌آموزان با انرژی بیشتری به تحصیل می‌پردازند. از اصلی‌ترین تسهیلات رفاهی در مدارس علوی می‌توان به ارائه‌ی ناهار مقوی و سالن غذاخوری مجهز اشاره کرد.

مهم‌ترین تسهیلات رفاهی مدارس علوی در راستای تغذیه‌ی مناسب دانش‌آموزان فراهم شده‌اند. در حال حاضر همه‌ی شعب مدارس علوی به سالن غذاخوری تجهیز شده‌اند. وجود محیط تمیز و بهداشتی که دانش‌آموزان برای صرف وعده‌ی ناهار از آن استفاده کنند، همواره یکی از دغدغه‌های اولیا بوده است. سالن غذاخوری مدارس علوی در محیطی بهداشتی قرار دارد. صندلی‌های متناسب با ارگونومی دانش‌آموزان، امکان صرف ناهار به صورت گروهی برای تقویت روحیه‌ی مشارکت و برقراری ارتباط را تسهیل می‌بخشند. دانش‌آموزان دبستانی در این سالن‌های غذاخوری آداب غذا خوردن را یاد می‌گیرند و ناهار خود را میل می‌کنند.

در مدارس علوی منوی غذایی مناسبی برای دانش‌آموزان تهیه شده است. منوی غذا توسط کارشناسان تغذیه‌ی مؤسسه‌ی علوی طراحی می‌شود. کارشناسان تغذیه و بهداشت علوی همواره توجه ویژه‌ای به حفظ تناسب اندام دانش‌آموزان دارند و در صورت لزوم مشاوره‌های خصوصی و تخصصی به دانش‌آموزان می‌دهند. لزوم تناسب وعده‌ی غذایی با نیاز بدن کودکان یکی از مهم‌ترین اصول در تهیه‌ی غذا در مدارس علوی است. مواد غذایی مفید و مورد نیاز بدن به رشد دانش‌آموزان کمک کرده و همچنین موجب تقویت یادگیری در آن‌ها می‌شود. برای تهیه‌ی مواد اولیه‌ی غذایی مورد نیاز در آشپزخانه‌ی سالم مدارس علوی، خرید روزانه از مزارع سبز انجام می‌شود. آشپزخانه‌ی مدارس غیر انتفاعی علوی با ارائه‌ی بهترین کیفیت غذایی ضامن سلامتی دانش‌آموزان است، البته امکان استفاده از سالن ناهارخوری حتی برای دانش‌آموزانی که از منزل با خود غذا می‌آورند نیز، فراهم است. داشتن یک منوی ثابت غذایی برای همه‌ی دانش‌آموزان از اصولی است که در مدارس علوی رعایت می‌شود. تغذیه‌ی مناسب باعث تناسب اندام، تندرستی، رشد و موفقیت در تحصیل می‌شود. وعده‌ی غذایی مناسب برای دانش‌آموزان باید ترکیبی از گروه‌های غذایی اصلی باشد. این گروه‌های اصلی غذایی عبارت‌انداز: 1- شیر و لبنیات: شیر، ماست، پنیر، کشک و بستنی منابع خوبی از کلسیم، فسفر و برخی ویتامین‌ها به شمار می‌روند. 2- نان و غلات: نان، ماکارونی، گندم و جو نیز از مهم‌ترین منابع غذایی اصلی محسوب می‌شوند. البته ارزش غذایی نان‌های سبوس‌دار مثل سنگک و جو بیشتر از سایر نان‌هاست. 3- سبزی و میوه: سبزیجات شامل گوجه فرنگی، فلفل دلمه‌ای، هویج، اسفناج و ... منابع سرشاری از ویتامین A و C محسوب می‌شوند. میوه‌ها نیز علاوه بر تأمین ویتامین‌های A و C مورد نیاز بدن، به دلیل داشتن فیبر بالا برای سلامت بدن مفیدند. 4- گوشت: انواع گوشت مرغ، ماهی، گوسفند و ... اصلی‌ترین منابع پروتئین هستند.

ارائه میان وعده در مدارس علوی

یکی دیگر از تسهیلات رفاهی مدارس علوی ارائه‌ی میان‌وعده است. کارشناسان تغذیه‌ی مؤسسه‌ی علوی، علاوه بر طراحی منوی ناهار برای دانش‌آموزان، منوی میان‌وعده را نیز در نظر گرفته‌اند. در طراحی این منو تمام مواد غذایی مورد نیاز بدن از جمله ویتامین، پروتئین، فیبر و ... لحاظ شده است. همچنین منوی غذایی طراحی شده متنوع است. نظارت بر تهیه‌ی مواد خوراکی دانش‌آموزان یکی دیگر از نگرانی‌های خانواده‌ها است که با پیگیری مسئولان علوی به عنوان برنامه‌ای مشخص، روزانه در حال اجراست. مواد این وعده‌ی غذایی نیز روزانه از بهترین و با کیفیت‌ترین منابع تهیه می‌شوند. سعی شده در این میان‌وعده‌ها تمام نیازهای کودکان و نوجوانان به مواد مغذی تأمین شود. برنامه‌ی ناهار و میان‌وعده در تمام شعب مدارس علوی برگزار می‌شود. یکی دیگر از برنامه‌های آینده این مدارس ارائه صبحانه در شروع ساعت حضور در مدرسه و قبل از شروع فرآیند آموزش است. متأسفانه بسیاری از دانش‌آموزان بدون صرف صبحانه در کلاس درس شرکت می‌کنند. این موضوع، مشکلات بسیاری از جمله ضعف و افت فشار، اختلال در یادگیری و ... مشکلات نخوردن صبحانه دانش‌آموزان ایجاد می‌کند. بنابراین مجموعه مدارس علوی قصد دارد تهیه و ارائه‌ی این وعده‌ی غذایی را نیز به برنامه‌های خود اضافه کند. در حال حاضر این برنامه در تابستان‌ها در دبستان‌های علوی اجرا می‌شود.