والدین عموما در ارتباط با تغذیهی فرزندشان در مدرسه دو نگرانی عمده دارند: خوردن غذا و غذاخوری! تیم تحقیق و توسعهی مؤسسهی علوی با لحاظ کردن این دو نگرانی و همچنین به هدف بالا بردن کیفیت خدمات، تسهیلات رفاهی ویژهای برای مدارس علوی تدارک دیده است که اصلیترین آنها فراهم کردن ناهار مقوی و البته سالن غذاخوری مجهز است.
ناهار
منوی غذایی مدارس علوی توسط کارشناسان تغذیهی این موسسه طراحی و تهیه میشود. لزوم تناسب وعدهی غذایی با نیاز بدن کودکان یکی از مهمترین اصول تهیهی غذا در مدارس است. از طرفی توجه اصلی کارشناسان تغذیه و بهداشت علوی به حفظ تناسب اندام دانشآموزان است به همین دلیل و در صورت لزوم به دانشآموزانِ در خطر، مشاورههای خصوصی و تخصصی داده میشود. مواد غذایی مفید و مورد نیاز بدن هم به رشد دانشآموزان کمک میکند و هم موجب تقویت در یادگیری میشود. برای تهیهی مواد اولیهی غذایی مورد نیاز در آشپزخانهی سالم مدارس علوی، خرید روزانه از مزارع سبز انجام میشود. مهمترین دغدغهی آشپزخانهی علوی سلامتی دانشآموزان است.
گروههای اصلی در منوی غذایی دانشآموزان:
- گوشت: انواع گوشت مرغ، ماهی، گوسفند و ... اصلیترین منابع پروتئین هستند.
- شیر و لبنیات: شیر، ماست، پنیر، کشک و بستنی منابع خوبی از کلسیم، فسفر و برخی ویتامینها به شمار میروند.
- نان و غلات: نان، ماکارونی، گندم و جو نیز از مهمترین منابع غذایی اصلی محسوب میشوند. البته ارزش غذایی نانهای سبوسدار مثل سنگک و جو بیشتر از سایر نانهاست.
- سبزی و میوه: سبزیجات مانند گوجه فرنگی، فلفل دلمهای، هویج، اسفناج و ... منابع سرشاری از ویتامین A و C محسوب میشوند. میوهها نیز به دلیل داشتن فیبر بالا برای سلامت بدن مفیدند.
نگهداری پس از مدرسه
از تسهیلات رفاهی دیگری که به خصوص در دبستانهای علوی وجود دارد و به والدین شاغل اختصاص دارد طرح افتراسکول یا نگهداری پس از مدرسه دانشآموزان است. در این تسهیلات دانشآموزان دبستانی میتوانند بعد از ساعت مقرر مدرسه، تا هنگام مراجعهی والدین، در مدرسه بمانند و از برنامههای آموزشی، هنری و تفریحی ما در این طرح استفاده کنند. در زمان برگزاری طرح نگهداری پس از مدرسه نیز همکاران شعبه حضور دارند و در اجرای دقیق و صحیح اهداف این طرح با دانشآموزان تعامل دارند.
سالن غذاخوری
در حال حاضر همهی شعب مدارس علوی به سالن غذاخوری تجهیز شدهاند. این سالنها با محیط کاملا تمیز و بهداشتی، فضایی است مناسب برای صرف ناهار دانشآموزان. دور هم غذا خوردن و از کلاس و معلم گفتن و به شوخیهای هم خندیدن و پرنشاط سروصدا کردن از خاطرات تکرار نشدنی این سالنهاست. به این نکته اشاره میکنیم که هنگام صرف ناهار همکاران شعبه در سالن غذاخوری حضور دارند.
ارائهی میان وعده
از دیگر تسهیلات رفاهی مدارس علوی ارائهی میانوعده است. کارشناسان تغذیهی مؤسسه، در طراحی این منو تمام مواد غذایی مورد نیاز بدن از جمله ویتامین، پروتئین، فیبر و ... لحاظ شده و مواد آن روزانه از با کیفیتترین منابع تهیه میشوند. بسیاری از دانشآموزان بدون صرف صبحانه در کلاس درس شرکت میکنند. این موضوع مشکلات بسیاری را از جمله ضعف و افت فشار، بیحوصلگی و کمطاقتی، اختلال در یادگیری و ... ایجاد میکند. به همین دلیل مجموعهی مدارس علوی ارائه میان وعده رو لازم میداند.