داشتن رژیم غذایی سالم و متنوع به منظور برخورداری از سلامت جسمی و فکری همواره حائز اهمیت میباشد اما در دوران کنکور به دلیل این که فرد بیشتر زمان خود را در مدرسه و یا با درس خواندن صرف میکند اهمیتی دو چندان مییابد . بدن انسان به گونهای است که با تغذیه مناسب و متابولیسم هماهنگ عملکرد اعضای آن بهبودمییابد. به خصوص مغز که در مطالعه، یکی از اعضای مهم به شمار میرود و از این قضیه مستثنی نیست. به قول معروف: عقل سالم در بدن سالم
صبحانه، مهم ترین وعده غذایی شماست.
حتما تا به حال بارها با اتومبیل شخصی به سفر رفتهاید، دقت کرده اید که راننده، در اولین پمپ بنزین توقف میکند و باک ماشین را پر میکند؟ صبحانه در اولین ساعات روز نقش بنزین را دارد. بسیاری از دانش آموزان صبحانه نمیخورند و یا صبحانهای بسیار مختصر و حاضری میخورند، درنتیجه روز را بدون انرژی آغاز میکنند .
خوراکی هایی که باعث تقویت حافظه میشوند:
1- کشمش، انگور سیاه، آلبالو، زغال اخته، اسفناج، سیر، گوجه فرنگی، توت، تمشک و ... 2- سیب زمینی، پرتقال، سیب، تربچه، کلم و ... 3- چای سبز و سیاه 4- نان و غلات 5- خشکبار 6- ماهی امگا 3 7- میوه به ویژه موز که دارای اسید آمینه میباشد 8- تخم مرغ
خوراکی هایی که باعث تحلیل حافظه میشوند:
1- چربی حیوانی 2- رنگهای خوراکی 3- شیرین کنندهها 4- مواد غذایی افزودنی مصنوعی 5- نوشابه گازدار 6- شربتها و تنقلات 7- نان سفید
نقش آب در سلامت و یادگیری:
شاید شنیده باشید حدود 60 درصد از بدن هر انسان را آب تشکیل میدهد. از جمله کارهای مهمی که آب در بدن انجام میدهد میتوان به موارد زیر اشاره کرد: 1- دفع مواد زائد 2- بالا بردن تمرکز 3- بر طرف کردن سر درد 4- بالا بردن ایمنی بدن بسیاری از دانش آموزان در شبهای امتحان برای بالا بردن سطح هوشیاری خود قهوه و نسکافه مصرف میکنند، این نوشیدنیها دارای مقدار زیادی کافئین هستند که باعث تکرر ادرار، و در نتیجه کم شدن آب بدن میشوند، در چنین شرایطی مغز نمیتواند به حداکثر فعالیت خود بپردازد و تمرکز کافی وجود نخواهد داشت.
سخن آخر:
تغذیه مناسب نه تنها بدن سالمی را برای شما به همراه دارد، بلکه قدرت یادگیری و مطالعهی شما را نیز میتواند به حداکثر برساند، پس به رژیم غذایی خود توجه داشته باشید و آن را لازمهی زندگی روزمرهی خود بدانید.