احتمالا با هیچ تکنیکی نمیتوان در اکثر دانشآموزان کوچکترین علاقهای به امتحان ایجاد کرد؛ از طرفی هنوز هیچ روش جایگزینی برای ارزیابی دانشآموزان پیدا نشده. خلاف آنچه احتمالا حدس میزنید، تجربه نشان داده هر چه تعداد آزمونها بیشتر و منظمتر باشد از تلخیاش هم کاسته میشود! اساس کار مدارس هوشمند علوی، آموزش، سنجش و ارائهی منابع کمک آموزشی به دانشآموزان است. برای سنجش و ارزیابی منسجم، منظم و آموزشی، هرساله انواع آزمونهای تستی و تشریحی طراحی و برنامهریزی میشوند. این آزمونها در مدارس علوی، با توجه به شرایط، به صورت مجازی و حضوری برگزار میشوند.
آزمونهای دبستان
در مقطع دبستان علاوه بر امتحانات همیشگی که هر ماه برای سنجش میزان یادگیری دانشآموزان و کیفیت تدریس در دروس اصلی هر پایه به صورت تشریحی و با تشخیص مدرس برگزار میشود، آزمونهایی نیز تحت عنوان آمادگی تیزهوشان طراحی شده است که برای تقویت قدرت تستزنی، تسریع دقت و آمادگی دانشآموزان برای آزمون ورودی مدارس استعدادهای درخشان در زمینههای هوش کلامی، استعداد فضایی و ریاضی در دبستانهای علوی برگزار میشوند. آزمونهای پایان نیمسال نیز بهصورت هماهنگ در سراسر کشور در بازه زمانی امتحانات برگزار میشوند. برنامه آزمون دبستان با فواصل زمانی منظم و کارشناسی شده برگزار میشوند. لیست انواع آزمونهای دبستان را در ادامه میبینید:
آزمونهای توصیفی دارای تشخیص
آزمونهای شبیهساز تیزهوشان
آزمونهای بینالمللی تیمز و پلز
آزمونهای جمعبندی نیمسال
آزمونهای متوسطهی اول
در مقطع متوسطهی اول آزمونهای هفتگی با نام همگام و میاننوبت بهصورت تشریحی و آزمونهای دورهای به روش چهارگزینهای برگزار میشوند. مهمترین ویژگی آزمونهای هفتگی این است که درس خواندن نظم میگیرد و مطالعهی دروس به آخر ترم نمیافتد. آزمونهایی هم برای جمعبندی در طول سال، در مدارس متوسطهی اول علوی برگزار میشوند. آزمون آمادگی تیزهوشان در پایهی نهم و در بازههای مختلف زمانی، برای آمادگی دانشآموزان جهت شرکت در این آزمون طراحی شده است. برای مشاهدهی بودجهبندی و زمان برگزاری آزمونهای مقطع متوسطهی اول بر روی برنامه آزمون متوسطهی اول کلیک کنید. لیست انواع آزمونهای متوسطهی اول را در ادامه میبینید:
آزمونهای دورهای
آزمونهای پایان نیمسال
آزمونهای آمادگی المپیاد
آزمونهای همگام یا میان نوبت
آزمونهای شبیهساز تیزهوشان نهم
آزمونهای متوسطهی دوم
آزمونهای دورهای و ماهانه، از پایهی دهم در متوسطهی دوم علوی شکل دیگری به خود میگیرند. این آزمونها که گاهی به صورت تجمیعی و از ابتدای کتاب درسی، در موفقیت دانشآموزان در کنکور سراسری تأثیر بسزایی دارند. آزمون شبیهساز کنکور، مخصوص پایه دوازدهمیها، برای آمادگی بیشتر جهت شرکت در کنکور سراسری. محل برگزاری این شبیهسازها، دانشگاههای کشور است تا تمرینی باشد عملی برای روز کنکور. برخی آزمونها نیز با توجه به شرایط بهصورت مجازی یا حضوری در مدارس علوی برگزار میشوند. برای مشاهدهی بودجهبندی آزمونهای متوسطهی دوم بر روی برنامه آزمون متوسطهی دوم کلیک کنید. لیست انواع آزمونهای متوسطهی دوم را در ادامه میبینید:
آزمونهای دورهای
آزمونهای هفتگی
آزمون پایان نیمسال اول
آزمونهای آمادگی المپیاد
آزمونهای آمادگی امتحانات نهایی
آمادگی آزمون
اردوهای مطالعاتی قبل از آزمونها برای رفع اشکال دانشآموزان از محبوبترینهای علوی است. در این اردوها دبیران و مشاوران در کنار دانشآموزان حضور دارند تا از نزدیک مشکلات آموزشی و یادگیریشان را بررسی و برای آزمون آمادهترشان کنند. از دیگر فعالیتهای مدارس علوی برای آمادگی در آزمون دانشآموزان مشاورهی تحصیلی است. مشاوران پس از گرفتن تستهای شخصیتی و رغبتسنجی دانشآموز و بررسی نتایج آزمونهای گذشته، برنامهی مطالعاتی متناسبی برای هدایت مسیر تحصیلی او طراحی میکنند. اردوهای آمادگی شامل اردوهای مطالعاتی طول سال و اردوی مطالعاتی نوروز برای آمادگی کنکور میباشند.
کارنامه آزمون
انواع گزارش و کارنامههای آزمون
هر یک از این گزارشها با هدف تسهیل در مشاوره و برنامهریزی دانشآموزان ایجاد شدهاند و همچنین بسیاری از گزارشها به مدیران و اولیا کمک میکنند تا عملکرد دانشآموزان را دقیق بررسی کنند. در ادامه عناوینی از گزارشها و کارنامهها میبینید: