فوق برنامه مدارس علوی
دانشآموزان علاوه بر نیاز به آموزش دروس، به فعالیتهای فوق برنامه نیاز دارند. حضور در محیطهای پویا، شرکت در مسابقات، موفقیت در برگزاری جشنوارهها و ... به افزایش اعتماد به نفس و علاقهی آنها به حضور در مدارس کمک میکند. در بسیاری از مدارس پیشرفتهی دنیا نیز به این فعالیتهای فوق برنامه توجه میشود. به همین دلیل این اقدامات برای دانشآموزان در مدارس علوی انجام میشوند:
افتراسکول و عصرمانی
نگران تکالیف دانشآموزانتان نباشید. در این فعالیت فوق برنامه دانشآموزان میتوانند بعد از ساعت کلاس در مدرسه بمانند و در حضور معلم به انجام تکالیف و یا رفع اشکال بپردازند. به این ترتیب نقاط ضعف درسی آنها به نقاط قوت تبدیل میشود و والدین نیز با خیال راحت به انجام کارهای خود میپردازند. امروزه والدین دانشآموزان به دلیل مشغلههای کاری و زندگی نمیتوانند کنترل و نظارت کافی بر تکالیف فرزندانشان داشته باشند. تنها ماندن کودکان و نوجوانان در خانه نیز یکی دیگر از دغدغههای خانوادههاست. مدارس هوشمند علوی با برگزاری طرح فوق برنامهی افتر اسکول پاسخگوی این نیاز اولیا هستند. دانشآموزان علاوه بر اردوهای خارجی به اردوهای داخل مدرسه هم علاقهمندند. طرح تشویقی عصرمانی مجموعه مدارس غیر انتفاعی علوی 2 بار در سال برای کلاس و گروه برتر برگزار میشود. در این طرح با توجه به نیاز و درخواست دانشآموزان، برنامههای متنوعی مثل کارگاههای آموزشی، ورکشاپهای مهارتی و ... لحاظ میشود.
چهارخانه
فعالیتهای گروهی به افراد این فرصت را میدهد تا با برقراری ارتباط با دیگران روحیهی همفکری، همدلی، کارگروهی و ... را در خود تقویت کنند. شرکت در این فعالیتها باعث آشنایی دانشآموزان با مفاهیم همکاری، تقسیم کار و وظایف، قبول مسئولیت و همدردی میشود. فعالیت فوق برنامهی چهارخانه یکی از روشهای کارگروهی است که در مدارس هزارهی سوم انجام میشود. در این الگو دانشآموزان مدرسه به 4 گروه با رنگهای قرمز، آبی، سبز و زرد تقسیم میشوند و به انجام فعالیتهای گروهی میپردازند. این برنامه در طول 1 سال تحصیلی برنامهریزی و اجرا میشود و در انتها گروهی که از هر نظر پیشرفت داشته باشد، کاپ قهرمانی دریافت میکند. در واقع یکی از اهداف این طرح کمک به هماهنگی دانشآموزان مقاطع مختلف و برقراری ارتباط بین آنها است.
هفته ملی علوم
در مدارس هوشمند علاوه بر تدریس کتابها اقداماتی در جهت شناخت، شکلگیری علایق و سمت و سوی دانشآموزان به رشتههای تحصیلی انجام میشوند. هفتهی آخر دی ماه در مدارس هزارهی سوم علوی به عنوان هفتهی علوم نامگذاری شده است. در این هفته آموزش کتابهای درسی موقتاً متوقف میشود و دانشآموزان فقط با علوم مختلف از جمله اینفوگرافیک، کارآفرینی، اوریگامی، بورس و ... آشنا میشوند. برآیند کارگاههای آموزشی علوم و فعالیتهای فوق برنامهی این هفته تأثیر بسیاری در هدایت تحصیلی دانشآموزان خواهد داشت.
جشنواره مدارس
مدارس هزارهی سوم علوی همیشه در برگزاری جشنها و رویدادهای مناسبتی پیشقدم هستند. برای مثال یکی از جشنهای مورد توجه خانوادهها و دانشآموزان جشن زبان است. یادگیری زبان در دبستانهای دو زبانهی علوی اهمیت زیادی دارد. در نیمهی دوم بهمن ماه جشن زبان به صورت سراسری در مدارس علوی برگزار میشود که در آن برآیند کلاسهای زبان به صورت نمایش، سرود و ... اجرا میشود. این جشن یکی از مهمترین فعالیتهای فوق برنامهی علوی است که در آن به همهی دانشآموزان فرصت داده میشود تا مهارتها و تواناییهایشان را در معرض نمایش قرار دهند. ضمن اینکه اولیا میتوانند نتیجهی عملکرد فرزندانشان را در این جشن مشاهده کنند.
اردوهای دانشآموزی
مدارس هوشمند علوی با برگزاری برنامههای تفریحی آموزشی، سهم بهسزایی در برطرف کردن نیاز به اردوهای دانشآموزی را دارند. بازدید از کارخانهها، پارک علوم و فنون، پارک و شهربازی و ... باعث میشود دانشآموزان با فضاهای آموزشی، پرورشی جدید آشنا شوند و مهارتهای همکاری و همفکری و کارهای گروهی را یاد بگیرند.
مسابقات دانشآموزی
دانشآموزان در کنار درس خواندن باید بازی کنند و به رقابت بپردازند. آنها باید یاد بگیرند که رقابت سالم داشته باشند. به همین دلیل در مدارس غیر دولتی علوی، مسابقات دانشآموزی متعددی برگزار میشوند. این مسابقات که در 7 گروه پژوهشی، مذهبی، علمی، فرهنگی، هنری، زبانی و ورزشی طراحی شدهاند، به تقویت روحیهی دانشآموزان کمک میکنند؛ آنها با شرکت در مسابقات دانشآموزی گوناگون، استعدادهایشان را کشف میکنند.