مدالآوران المپیک میتوانند معلم شوند؛
صادق ستاریفرد؛ معاون تربیتبدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش در پیامی برای افتخارآفرینان جوان ایرانی در المپیک پاریس 2024 اعلام کرد: با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، جذب بدون کنکور استعدادهای برتر دانشآموزی مهیا شد. مدالآوران المپیکی زیر 24 سال میتوانند وارد دانشگاه فرهنگیان شوند، از حقوق و بیمه و دوره تحصیلی بهرهمند و از خدمت سربازی معاف شوند و به عنوان معلم در آموزشوپرورش استخدام شوند و در مدرسه قهرمانسازی کنند. اخیراً این مصوبه به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده و قرار است امسال، نخستین گروه از استعدادهای برتر دانشآموزی از این طریق وارد دانشگاه فرهنگیان شده و به استخدام آموزش و پرورش درآیند.
اقدام عجیب آموزش و پرورش در ممانعت از بازنشستگی معلمان
اخیراً وزارت آموزش و پرورش با صدور بخشنامهای، محدودیتی را برای بازنشستگی معلمان ایجاد کرده است؛ این محدودیت، راهکاری برای جبران مسئله کمبود معلم در مهر 1403 است. در بخشنامه ابلاغی از سوی وزارت آموزش و پرورش آمده است: نظر به استعلام به عمل آمده از سازمان امور اداری و استخدامی کشور مبنی بر ماده 103 قانون مدیریت خدمات کشوری در خصوص استمرار خدمت آن دسته از کارمندان و معلمانی که فاقد جمع شرایط 30 سال خدمت و 60 سال سن برای دارندگان مدرک کارشناسی و 35 سال خدمت و 65 سال برای دارندگان مدرک کارشناسی ارشد و بالاتر هستند؛ براساس نظر آن اداره کل و استعلام فوقالذکر، بازنشستگی افرادی که جمیع شرایط یادشده را دارا نیستند درصورت نیاز به خدمت آنها ممنوع است.
جزئیات طرح ساماندهی وضعیت کنکور دانشآموزان المپیادی
رئیس باشگاه دانشپژوهان جوان پیشنهادات دانشآموزان المپیادی در قالب طرح ساماندهی المپیاد براساس تغییرات کنکور سراسری را تشریح کرد. وی در گفتوگویی خبری درباره جزئیات طرح ساماندهی وضعیت دانشآموزان المپیادی در کنکور سراسری گفت: «دانشآموزان المپیادی برای شرکت و ایجاد آمادگی در المپیاد جهت کسب مدال، از پایه هشتم و نهم شروع به مطالعه میکنند. در پایه دهم و یازدهم که تمام دانشآموزان باید برای امتحانات نهایی آماده شوند، دانشآموزان المپیادی بهصورت جدی مشغول مطالعه دروس المپیاد خود هستند و فرصت خود را برای المپیاد میگذارند که موضوعی جدی به حساب میآید.» وی ادامه داد: «دانشآموزان المپیادی در پایههای دهم و یازدهم از کسب مدال و دریافت سهمیه معافیت از کنکورمطمئن نیستند. چرا که دانشآموزان المپیادی در انتهای پایه یازدهم یا اوایل پایه دوزادهم از نتیجه المپیاد خود مطلع میشوند. با این فرض، اگر یک دانشآموز تمام زمان خود را برای المپیاد صرف کند و این مساله سبب افت تحصیلی و معدل وی شود، در حقیقت نمره ورود به دانشگاه خود را از دست داده است.»