مشاوره در مدارس هوشمند علوی، به منظور آموزش مهارتهای مطالعه، تقویت تحصیلی، مشاورهی شخصی و راهنمایی شغلی و برطرف کردن مسائل و دغدغههای دانشآموزان در حین تحصیل انجام میشود. مشاور تحصیلی در مدارس علوی با ارائهی برنامهی درسی و مشخص طبق آخرین استانداردهای جهانی، دانشآموزان را به مطالعه تشویق میکنند. بلوغ، دورهی حساسی از زندگی دانشآموزان محسوب میشود که در صورت همراهی یک مشاور به خوبی قابل مدیریت است. گروه مشاورهی مؤسسهی علوی در تمام مدارس علوی در سطح کشور کنار دانشآموزان حضور دارند. برای کنترل میزان مطالعه، دفتر برنامهریزی متناسب با نیاز دانشآموزان توسط مشاوران طراحی شده است که در اختیار دانشآموزان قرار میگیرد. جلسات مشاورهی گروهی به صورت هفتگی در مدارس علوی برگزار میشوند. همچنین هر دانشآموز در روند تحصیل و در طول سال تحصیلی تحت نظارت و مشاورهی مستقیم قرار میگیرد. علاوه بر مشاورههای درسی و انگیزشی، مشاورههای روانشناختی نیز در برنامههای این مدارس هوشمند هزارهی سوم قرار دارند.
فعالیتهای مشاورهای در علوی
در مدارس علوی سه رکن مشاور، دانشآموز و سیستم آموزش و سنجش پویا به صورت هماهنگ فعالیت میکنند. دبیران با تدریس اصولی دروس سعی در بالا بردن کیفیت آموزش دارند. همچنین با سنجش و ارزیابی اصولی عملکرد دانشآموزان و معلمها قابل مشاهده خواهد بود. بعد از اعلام نتایج، نمرههای دانشآموزان مورد تحلیل و بررسی قرار میگیرد. به این ترتیب در مشاورههای آموزشی دانشآموزان نقاط ضعف و قوت خود را مییابند و برای تقویت نقاط قوت و از بین بردن نقاط ضعف تلاش میکنند. مشاوره به صورت فردی شروع و مشاورههای گروهی در جهت ایجاد انگیزه به دانشآموزان برگزار میشوند. برگزاری جلسات هماندیشی، آموزش نحوهی صحیح مطالعه، انتخاب رشته در کنار مشاورههای اختصاصی از برنامههای مشاورهای مدارس هوشمند علوی محسوب میشوند.
لزوم حضور مشاور در مدرسه
مشاوره و راهنمایی تحصیلی بخش تفکیکناپذیری از نظام تعلیم و تربیت محسوب میشود و اهمیت و جایگاه یک مشاور در انتخاب مسیر آموزشی فرد بر هیچکس پوشیده نیست. به طور کلی مشاوره یک فرآیند آموزش دو طرفه است. در این فرآیند مشاور با روشهای منطبق با نیازهای فرد به او کمک میکند. برنامههای مشاورهای تنها با هدف حل مشکلات و نگرانیهای دانشآموزان و خانوادهها اجرا نمیشوند بلکه این برنامهها به شناخت استعدادهای دانشآموزان نیز کمک میکند. در حال حاضر پیشرفت علم، تکنولوژی، اقتصاد و صنعت موجب مطرح شدن مشاغل جدیدی شده است. مشاوران با شناسایی، بررسی مشاغل و حتی پیشبینی مشاغل در آینده، به هدایت تحصیلی دانشآموزان کمک میکنند. از آنجاییکه در حال حاضر شاهد تحولات اجتماعی هستیم باید قدرت تصمیمگیری و مواجهه با مشکلات را به فرزندانمان بیاموزیم. در حال حاضر بیشتر اولیا شاغلند و زمان کافی برای راهنمایی فرزندان ندارند. حضور مشاوران در مدرسه با توجه به نوع ارتباطی که با دانشآموزان میگیرد تا حد زیادی این خلاء را پر کرده است.
مسئولیتهای یک مشاور در علوی
مسئولیتهای مشاوران در سطح مدارس بر چند اصل استوار است. این اصول عبارتاند از:
- شناخت ویژگیهای شخصیتی دانشآموزان و ارتباطگیری با اولیاء محترم
- هدایت و حمایت دانشآموزان و راهبری آنها به منظور رسیدن به اهداف آموزشی و تربیتی در مدرسه
- راهنمایی و هدایت دانشآموزان