پرورشی
1400/04/29
متوسطه اول دخترانه آریاشهر تهران
ارغوان
رز
بنفشه
نقش مشاور درامور تحصیلی:
دانش آموزان درجریان تحصیل با مشکلات زیادی مواجه می شوند که مشاور می تواند در رفع این مشکلات کمکهای مؤثری به دانش آموزان ارائه دهد که پاره ای از این مشکلات را می توان به شرح زیر برشمرد:
1- ضعف پایه ی تحصیلی: در مورد چنین دانش آموزانی مشاور باید برای فراگیری دروس پایه از نقطه ای که ضعف دارد برنامه ریزی کند ویا به کمک خانواده ضعف پایه ی او را جبران کند. فشار آوردن و وادار کردن دانش آموز به زحمات شبانه روزی در سطح بالای تحصیلی بدون توجه به پایه بی فایده است. آماده کردن دانش آموز و اولیای وی برای چنین برنامه ای نیاز به جلسات مشاوره ای دارد که متولی آن مشاور مدرسه است.
2- کمبود یا نبود انگیزه تحصیلی: دانش آموزانی وجود دارند که از نظر هوشی درحد طبیعی و ظرفیت لازم برای یادگیری را دارند،اما انگیزه ای برای درس خواندن ندارند. در مورد اینگونه دانش آموزان که تعدادشان نیز کم نیست. مشاور باید علت تنبلی را جستجو و برای درس خواندن آنها ایجاد انگیزه کند تشویق کردن به شیوه های مختلف،ایجاد زمینه های موفقیت برای دانش آموز، او را به هنگام تائید کردن و در مجموع به کار بردن انگیزه های طبیعی می تواند کارساز باشد. مشاوران با همکاری سایر عوامل آموزشی و پرورشی می توانند در سه سطح پیشگیری راهنمایی و هدایت اقدام به فعالیت نمایند.