انواع سازمانهای تجاری 1
در یک دستهبندی کلی انواع بنگاههای اقتصادی را میتوان به دو دسته دولتی و خصوصی تقسیم کرد؛ اما آیا داستان همینجا به پایان میرسد؟ قطعا خیر؛ هر یک از شرکتهای دولتی و خصوصی را میتوان به چند گروه تقسیم کرد. از یک نانوایی ساده در محل زندگیتان گرفته تا شرکتهای بزرگی مانند اسنپ را میتوان به عنوان بخش خصوصی در نظر گرفت. هرچند شرکتهای خصوصی مستقیم توسط دولت اداره نمیشوند؛ اما همه آنها موظف هستند در چارچوب قانون فعالیت کنند و دولت نیز روی تمام فعالیت آنها نظارت میکند. به عنوان مثال شرکتهای انحصاری و سهامی خاص، دو نوع از کسبوکارهای خصوصی به شمار میروند. برای آشنایی با ماهیت این نوع شرکتها، دعوت میکنیم ویدیو را با دقت تا انتها تماشا کنید.
انواع سازمانهای تجاری 2
حتما تاکنون عبارت سهامی عام به گوشتان خورده است. بعضی از شرکتهای خصوصی که در کشور فعالیت میکنند بهصورت سهامی عام اداره میشوند. سوال مهمی که اینجا پیش میآید، آن است که منظور از سهامی عام چیست؟ به زبان ساده وقتی یک شرکت خصوصی بخشی از سهام خود را بین مردم به فروش میرساند، تحت عنوان سهامی عام شناخته میشود. دقت داشته باشید که خریداران سهام از موسسین شرکت نیستند. انواع شرکتهای خصوصی سهامی عام نیز به دو دسته مشارکتی و عمومی با مسئولیت محدود تقسیم میشوند. اگر کنجکاو هستید که با ویژگیهای این دو گروه از شرکتهای سهامی عام آشنا شوید، ویدیو را با دقت تماشا کنید. حتما یک قلم و کاغذ بردارید و از نکات مهم ویدیو یادداشت برداری کنید.
انواع سازمانهای تجاری 3
در کشور ما سهم دولت در اقتصاد خیلی زیاد است. به عبارت دیگر بسیاری از کسبوکارها در ایران ما متعلق به دولت هستند و زیر نظر آن اداره میشوند. اصلیترین صنایع در کشور ما مانند نفت، گاز، برق، آب و ... زیر نظر دولت هستند. به نظر شما این میزان از تصدیگری دولت در صنایع گوناگون تصمیم درستی است؟ قطعا نمیتوان با بله یا خیر به این سوال پاسخ داد. مثلا دولت به هیچ عنوان نمیتواند نهادهای نظامی را به بخش خصوصی واگذار کند. اما آیا این موضوع در همه جا صدق میکند؟ مثلا آیا این امکان وجود ندارد که تولید برق در کشور به بخش خصوصی سپرده شود؟ دولتی بودن سازمانها مزایا و معایب خاصی دارند که باید با آنها آشنایی داشته باشید. به همین دلیل دعوت میکنیم این ویدیو را با دقت تا پایان تماشا کنید.