پرورشی
1400/10/20
متوسطه دوم دخترانه خیابان دماوند تهران
حسابی
رازی
40112
ابوریحان
شقایق
آلاله
نیلوفر
نسترن
لاله
نرگس
امیرکبیر و توجه توأمان به صنعت غرب و تولید ملی/
در عصری که نهضت صنعتی در اروپا به اوج خود نزدیک میشد، کشورهایی مانند ایران با آن پیشینه غنی، اما دچار عقب ماندگی شده بودند امیرکبیر دریافت از صنعت نباید غافل شد بنابراین سیاست کلی خود را بر پایه توسعه صنعت و پیشرفت کشاورزی استوار کرد. سعی او افزایش تولید ایرانی و کاهش واردات بود. امیر، کارخانههای شکر، پارچه بافی، کاغذسازی، فلزکاری، بلور، چینی سازی و را در شهرهای ایران راه اندازی کرد.
او دستور داد دستگاههای جدید را به ایران آورند و از مهندسان و صنعت کاران اروپایی بخواهند تا صنایع گوناگون را در ایران آموزش دهند. معادن، شناسایی شد و استخراج فلزات، آغاز گشت. امیر در ترویج و تشویق صنعت گران آن قدر اصرار داشت که عهد بسته بود به هر فردی که هنر بدیع و صنعت تازهای بیاورد، پاداش خوبی خواهد داد.
توجه امیرکبیر به رونق کشاورزی برای استقلال کشور
امیرکبیر اعتقاد داشت که یک کشور مستقل، باید همه چیز را در داخل سرزمین خود تأمین کند. او برای رونق کشاورزی، گامهای زیادی برداشت. آنچه او انجام داد، شروع حرکتی بود که در آینده باید سامان مییافت. برخی از مهمترین اقدامات وی برای بهبود وضعیت کشاورزی عبارتند از: ایجاد امنیت برای کشاورزان، تشویق آنان به صنعتی کردن مسیر تولید، کم کردن مالیات، ساخت سد ناصری بر رودخانه کرخه و دو سد دیگر در گرگان و قم.
تلاش امیرکبیر برای سلامتی مردم ایران
تا ابتدای دوران سلطنت ناصری به سلامت و بهداشت مردم توجه چندانی نمیشد و فقر و بیماریها در حال گسترش بود؛ امیرکبیر که خود از میان مردم برخاسته بود و با رنجشان آشنایی دیرین داشت، ابتکار زیادی برای بالا بردن سطح بهداشت عمومی به خرج داد. وی آبله کوبی را در ایران عمومی ساخت و به دستور او کتابهای لازم در این زمینه به فارسی ترجمه و چاپ شد. آبله کوبان را با حقوق کافی، استخدام کرد و به شهرهای گوناگون فرستاد. مبارزه با بیماری وبا، ساخت نخستین مریض خانههای دولتی، تعلیم پزشکان، نظافت شهر و گردآوری بیماران از سطح شهرها، از اقدامات دیگر امیر در این راستا هستند.