طبقه‌بندی کسب و کارها

مراحل سه‌گانه فعالیت‌های اقتصادی

تا حالا شده به این فکر کنید که صندلی که در مدرسه، خانه یا محل کار روی آن می‌نشینید، چه مراحلی را برای رسیدن به دست شما پشت سر گذاشته است؟ برای تولید هر محصولی مانند میز و صندلی نیاز به مواد اولیه وجود دارد. مواد اولیه از راه‌های گوناگون و به‌شکل‌های مختلفی تامین می‌شوند. سپس این مواد به دست تولیدکننده می‌رسند و با انجام اقدامات خاصی، محصول نهایی آماده می‌شود. در مرحله سوم نوبت به عرضه محصول در فروشگاه‌ها برای رسیدن به دست مشتریان می‌رسد. بنابراین هر فعالیت اقتصادی از سه مرحله اصلی تشکیل شده است. در این ویدیو مراحل تولید میز و صندلی را به‌عنوان نمونه باهم بررسی می‌کنیم. حتما با دقت آن را تماشا کنید.

اهمیت نسبی بخش‌های سه‌گانه

تامین مواد اولیه، پردازش و تولید محصول و عرضه آن به مشتریان نهایی، سه مرحله‌ای است که در هر فعالیت اقتصادی پشت سرگذاشته می‌شوند. به نظر شما کدامیک از این مراحل مهم‌تر از سایرین است؟ شاید در وهله اول این طور به نظر برسد که این سوال اشتباه است؛ چراکه اگر هر یک از مراحل فوق به‌درستی طی نشوند، عملا فعالیت اقتصادی نیز شکل نمی‌گیرد. اما واقعیت از این قرار است که اهمیت نسبی بخش‌های سه‌گانه فعالیت‌های اقتصادی در کشورهای مختلف با یکدیگر فرق می‌کند. حتما کنجکاو شده‌اید که بدانید اهمیت نسبی بخش‌های سه‌گانه فعالیت‌های اقتصادی در ایران ما چگونه است؟ برای دریافت پاسخ این سوال دعوت می‌کنیم ویدیو را با دقت تا پایان تماشا کنید.

تغییر در میزان اهمیت بخش‌ها

تهیه و تامین مواد اولیه، پشت سرگذاشتن فرآیند‌های تولید برای آماده‌سازی محصول نهایی و عرضه محصول در فروشگاه‌ها برای رسیدن به دست مشتریان نهایی سه مرحله اصلی هر فعالیت اقتصادی هستند. اهمیت هر یک از مراحل سه‌گانه فوق در کشورهای مختلف با یکدیگر تفاوت دارند. جالب است بدانید که در گذر زمان اهمیت آن‌ها ثابت باقی نمی‌ماند. مثلا ممکن است که یک کشور از تامین‌کننده مواد اولیه تولید به سمت عرضه‌کننده محصولات در بازارهای جهانی تغییر فاز دهد. به نظر شما این فرآیند چگونه رخ می‌دهد؟ چه عواملی باعث می‌شوند تا اهمیت بخش‌های سه‌گانه تولید در کشورها تغییر کنند؟ این ویدیو را با دقت تماشا کنید تا پاسخ سوال‌هایی که مطرح شد را با هم بررسی کنیم.

اقتصاد ترکیبی

قتصاد ترکیبی از جمله اصطلاحاتی است که احتمالا تاکنون به گوشتان نخورده اما جالب است بدانید که تقریبا اکثر کشورهای دنیا مبتنی بر آن اداره می‌شوند. اقتصاد ترکیبی به معنی کنار هم قرار گرفتن دولت و بخش خصوصی برای اداره یک کشور است. هر چند که سهم دولت و بخش خصوصی در اداره اقتصاد کشورهای مختلف یکسان نیست؛ اما نباید فراموش کنید که در دنیای امروز بدون همکاری دولت و بخش خصوصی، عملا امکان اداره یک کشور وجود ندارد. برای اینکه اقتصاد ترکیبی روی ریل صحیح حرکت کند، باید همکاری دولت و بخش خصوصی در بهترین شکل ممکن صورت بگیرد. در این ویدیو بررسی می‌کنیم که اقتصاد ترکیبی استاندارد چه ویژگی‌هایی دارد. حتما با دقت این ویدیو را تا پایان تماشا کنید.

نغییرات اخیر در اقتصاد ترکیبی

هرچند خیلی از کارشناسان معتقدند که اقتصاد ترکیبی بهترین روش اقتصادی برای اداره کشورهاست؛ اما اجرای کامل آن کار آسانی نیست. دو پایه اقتصاد ترکیبی را دولت و بخش خصوصی تشکیل می‌دهند. در گذر زمان همواره شاهد همکاری سازنده این دو بخش برای پیشرفت اقتصاد نیستیم. گاهی اوقات دولت‌ها به دنبال افزایش اختیارات خود در بازار هستند. در مقابل بخش خصوصی نیز در مواقعی منافع شخصی را بر منافع عمومی ترجیح می‌دهد. به همین دلیل دائما فضای اقتصادی کشورها دست‌خوش تغییر و تحولات جدی می‌شوند. در این ویدیو با ذکر مثال وضعیت بخش دولتی و خصوصی را در کشورهای مختلف بررسی می‌کنیم. حتما این ویدیو را با دقت تماشا کنید تا در بهتر در جریان تغییرات اقتصاد ترکیبی قرار بگیرید.

b xpx
# / b
xpx b
# / b

افزودن
b
/ /
: