نیازها و خواستهها
حتما برای شما هم پیش آمده است که چیزی را بخواهید که داشتن یا نداشتن آن ضروری نیست. میپرسید منظور از ضروری بودن چیست؟ هر چیزی که شما برای ادامه حیات به آن احتیاج دارید، نیاز ضروری به شمار میرود. نیازهای انسانی برای زنده ماندن بین تمام انسانها در کره زمین مشترک هستند؛ اما آیا همه به یک شکل نیازهای خود را برطرف میکنند؟ مثلا وقتی شما گرسنه هستید به سراغ همان غذایی میروید که یک نفر دیگر در آن سوی دنیا انتخاب میکند؟ قطعا خیر. در این بین پای مفهوم دیگری به نام خواسته نیز به میان میآید. به نظر شما چه تفاوتی بین خواسته و نیاز وجود دارد؟ با تماشای این ویدیو میتوانید پاسخ سوال را پیدا کنید.
تاثیر عوامل تولید بر مشکلات اقتصادی
ما در دنیایی از تبلیغات محاصره شدهایم. هر روز صبح که از خواب بیدار میشویم تا زمانی که به رختخواب برمیگردیم، هزاران پیام تبلیغاتی ما را با خود درگیر میکنند. همه این تبلیغات به دنبال ایجاد نیازهای جدید در انسانها و تشویق آنها برای خرید کالاها و خدمات جدید هستند. اما همانطور که میدانید بسیاری از انسانها نمیتوانند به خواستههای خود برسند. اینجاست که پای یک مفهوم مهم به میان میآید. دنیایی که ما در آن زندگی میکنیم، بینهایت نیست. منابعی که برای تولید در اختیار ما قرار دارند، محدود هستند. بنابراین وقتی در دنیای محدود زندگی میکنیم، نمیتوانیم هیچ حد و مرزی برای خواستههایمان قائل نشویم. به نظر شما مهمترین عوامل تولید کدامند و چه تاثیری در مشکلات اقتصادی دارند؟ این ویدیو مهم را تماشا کنید تا درباره پاسخ این سوال به بحث و بررسی بیشتر بپردازیم.
محدودیت منابع و مسئله انتخاب
تا حالا به این موضوع فکر کردهاید که در طول یک شبانهروز چندبار دست به انتخاب میزنید؟ لازم نیست حتما به انتخابهای مهم زندگی فکر کنید. همین که در یک زمان مشخص بین فیلم نگاه کردن و تماشای مسابقه فوتبال یکی را برمیگزینید، در واقع شما انتخاب کردهاید. با این حساب ما در طول زندگی دائما در حال انتخاب کردن هستیم. اما چرا مجبور هستیم که همواره در شرایط مختلف زندگی، بین گزینههای مختلف یکی را انتخاب کنیم؟ همه چیز به محدودیت منابع برمیگردد. زمان، پول، امکانات و ... اطراف ما محدود هستند. بنابراین با وجود این محدودیتها نمیتوانیم زندگی نامحدودی را تجربه کنیم. بهنظر شما در دو راهیهای زندگی چگونه باید بهترین مسیر را انتخاب کنیم؟ برای دریافت پاسخ این سوال، ویدیو را با دقت تا پایان تماشا کنید.
تخصیصگرایی
تا حالا پیش آمده وسیلهای در خانه خراب شود و تصمیم بگیرید خودتان آن را تعمیر کنید؟ اگر دستی در کارهای فنی داشته باشید، قطعا میتوانید از پس تعمیر وسایل بربیایید؛ اما اگر بخواهید بدون داشتن هیچگونه تخصصی شانس خود را امتحان کنید، نهتنها موفق نخواهید شد بلکه خسارتهای بهمراتب بیشتری به بار میآید. دیگر روزگار قدیم نیست که یک نفر در رشتههای گوناگون متخصص باشد. در دنیای امروز افراد سالها تلاش میکنند تا در یک گرایش خاص از رشتهای به تخصص دست پیدا کنند. تخصصگرایی بهترین راه برای زندگی در دنیایی با منابع محدود است. به نظر شما چه دلایلی میتوان برای این موضوع برشمرد؟ اول به دنبال پاسخ این بگردید و در ادامه ویدیو را تماشا کنید تا پی به درستی یا نادرستی آن ببرید.
تقسیم کار
شما جزء کدام دسته از انسانها هستید؟ دوست دارید همه کارها را شخصا انجام دهید یا به همکاری با دیگران برای انجام کارهای پیش رو اعتقاد دارید؟ شاید بتوان از پس برخی از کارهای شخصی در زندگی روزمره بهصورت فردی برآمد؛ اما تردید نکنید که در دنیای امروز بدون تقسیم کار عملا نمیتوان به زندگی ادامه داد. برای اداره یک شرکت، دهها و شاید صدها تخصص مورد نیاز است. مدیر عامل، حسابداری، منشی، نیروی خدماتی و ... از جمله سمتهایی است که در هر شرکتی وجود دارد. تخصصگرایی در دنیای امروز، تقسیم کار را در محیطهای گوناگون الزامی میکند. بهنظر شما مهمترین مزیت تقسیم کار چیست؟ چه نکاتی را برای تقسیم کار باید رعایت کرد؟ پاسخ این سوالات را با تماشای ویدیو دریافت خواهید کرد.
عوامل تولید و اهداف کسب و کار
چرا باید کار کنیم؟ این سوال شاید در وهله اول خیلی پیش پا افتاده به نظر برسد؛ اما واقعیت این است که تفاوتهایی که در سطح زندگی مردم در کشورهای مختلف مشاهده میشود تا حدی با پاسخ این سوال گره خورده است. کشورهایی که اوضاع اشتغال در آنها رونق دارد، از رفاه اقتصادی بیشتری برخوردار هستند. برعکس در کشورهایی که تعداد بیکاران زیاد هستند، اوضاع زندگی مردم نیز خیلی روبهراه نیست. بنابراین دلیل اصلی ما برای کار کردن، دستیابی به سطحی مطلوب از زندگی است. اما داستان به همین جا ختم نمیشود. به نظر شما چه عواملی باعث میشود که برخی افراد دست به کارآفرینی میزنند و دردسرهای زیادی که در این مسیر وجود دارد را به جان میخرند؟ این ویدیو را تماشا کنید تا درباره اهداف کسب و کار بیشتر گفتگو کنیم.
ارزش افزوده
ارزش افزوده واژهایست که در کشور ما بیشتر با مالیات گره خورده و در ذهن مردم نقش بسته است. وقتی به رستوران میروید، هنگام دریافت صورت حساب احتمالا گزینهای به نام مالیات بر ارزش افزوده نیز مشاهده میکنید؛ اما آیا این ذهنیت از ارزش افزوده، همه واقعیت موجود در این زمینه است؟ قطعا خیر؛ همه ما در زندگی به دنبال ارزش افزوده هستیم. در روابط بین انسانی، محیط کار و تحصیل تلاش میکنیم تا ارزش افزودهای را از محل فعالیتهای خود خلق کنیم. خیلیها فکر میکنند که ارزش افزوده با سود هممعنی است؛ اما واقعیت حکایت از چیز دیگری دارد و این دو کلمه کاملا با هم متفاوت هستند. اگر میخواهید با مفهوم ارزش افزوده و تفاوت آن با سود کردن آشنا شوید، این ویدیو مهم را با دقت تا پایان تماشا کنید.