ایامگاه اسفند
مناسبتها
- پنجم اسفند ماه، بزرگداشت نصیرالدین طوسی، روز مهندس؛
- ششم اسفند ماه، ولادت حضرت عباس (ع)؛
- هفتم اسفند ماه، ولادت امام زین العابدین (ع)؛
- سیزدهم اسفند ماه، ولادت حضرت علی اکبر(ع) و روز جوان؛
- پانزدهم اسفند ماه، روز درختکاری؛
- هفدهم اسفند ماه، ولادت حضرت قائم (عج)؛
- بیست و یکم اسفند ماه، روز بزرگداشت نظامی گنجوی؛
- بیست و سوم اسفند ماه، چهارشنبه سوری؛
- بیست و پنجم اسفند ماه، روز بزرگداشت پروین اعتصامی؛
- بیست و نهم اسفند ماه، روز ملی شدن صنعت نفت ایران؛
5 اسفند، بزرگداشت خواجه نصیرالدین طوسی و روز مهندس
خواجه نصیرالدین طوسی (597-672ق) حکیم و متکلم شیعه در قرن هفتم هجری قمری است. خواجه نصیر نویسنده کتابها و رسالههای بسیاری در علوم اخلاق، منطق، فلسفه، کلام، ریاضیات و نجوم است. اخلاق ناصری و کتاب مشهور زیج ایلخانی و تذکره فی علم الهیئه در علم نجوم، از آثار مهم و مشهور او هستند. او همچنین رصدخانه مراغه و در کنار آن کتابخانه مراغه را با بیش از 400 هزار جلد کتاب بنا نهاد. برخی از علمای بزرگ شیعه از جمله علامه حلی، ابن میثم بحرانی و قطبالدین شیرازی شاگرد او بودهاند. به یاد این دانشمند فرهیخته روز 5 اسفند را «روز مهندس» نامگذاری کردهاند.
13 اسفند، ولادت حضرت علی اکبر(ع) و روز جوان
میلاد حضرت علی اکبر (ع) فرزند امام سوم شیعیان به عنوان «روز جوان» در ایران انتخاب شده است. جوان برومند حضرت امام حسین (ع) با فداکاریهایش در روز عاشورا جاودانه شد و درسهای بسیاری را به جوانان داد. به این خاطر 11 شعبان، میلاد حضرت علی اکبر (ع) فرزند امام حسین (ع) به نام روز جوان نامگذاری شده است. حضرت علی اکبر (ع) به روایت مشهور در 11 شعبان سال 33 قمری متولد شدهاند.
15 اسفند، روز درختکاری
روز درختکاری یکی از روزهای پایانی سال است که در آن مردم به کاشتن نهال تشویق میشوند. در ایران، 15 اسفندماه هر سال روز درختکاری نامگذاری شده است. غلامحسین خان مهیمی اهل جیرفت استان کرمان بزرگمرد درختکاری ایران میباشد. همچنین هفته منابع طبیعی از 5 تا 12 مارس (15 تا 22 اسفند) برای گرامیداشت و یادآوری اهمیت گیاهان تعیین شده است. روز درختکاری در بسیاری از کشورهای جهان گرامی داشته میشود. یکی از افرادی که در سالهای اخیر در هفته منابع طبیعی به کاشت داوطلبانه درخت به همراه دانشجویانش اقدام میکند شهاب مرادی است. به گزارش اداره کل منابع طبیعی تهران شهاب مرادی در سال 98 به همراه دانشجویان 10هزار درخت کاشتند.
17 اسفند، ولادت حضرت قائم (عج)
نیمه شعبان (15 شعبان در گاه شماری هجری قمری) یکی از جشنهای مسلمانان شیعه است که هم زمان با روز تولد امام دوازدهم شیعیان، امام زمان است. برگزاری مراسم جشن و شادمانی در روز نیمه شعبان مختص ایران نیست و در بسیاری از کشورهای اسلامی مراسم بزرگی برای این روز برگزار میشود. شیعیان روز نیمه شعبان را، که بنابر قول مشهور روز ولادت امام زمان است یکی از مهمترین اعیاد میدانند و در شب و روز آن به برگزاری جشن، چراغانیهای گسترده، مولودیخوانی، قربانی کردن و غذا دادن به فقرا اقدام میکنند.
21 اسفند، بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی
جمالالدین ابومحمد الیاس متخلص به نظامی ، شاعر و داستانسرای ایرانی پارسیگوی در سده ششم هجری، دوازدهم میلادی، بهعنوان صاحب سبک و پیشوای داستانسرایی در ادبیات پارسی شناخته شده است. نظامی از دانشهای رایج روزگار خود علوم ادبی، نجوم، فلسفه، علوم اسلامی، فقه، کلام و زبان عرب، آگاهی گستردهای داشته و این ویژگی از شعر او به روشنی پیداست. شاهکار بیمانند نظامی، خمسه یا پنج گنج است. خمسه یا پنج گنج نظامی شامل پنج مثنوی است: مخزن الاسرار، خسرو و شیرین، لیلی و مجنون، هفت پیکر و اسکندرنامه.
23 اسفند، چهارشنبه سوری
چهارشنبهسوری یکی از جشنهای ایرانی است که از غروب آخرین سهشنبه ماه اسفند، تا لحظات آغازین آخرین چهارشنبه سال، برگزار میشود. برافروختن و پریدن از روی آتش از رسوم قدیمی آن است. این جشن، نخستین جشن از مجموعه جشنها و مناسبتهای نوروزی و از جشنهای بسیار مهم ایران است که با روشن کردن آتش و برخی رفتارهای نمادین دیگر، بهصورت جمعی در فضای باز برگزار میشود. مراسم چهارشنبه سوری در حال حاضر آداب مختلفی دارد. آداب این مراسم نیز در هر شهر متفاوت است. در برخی شهرها مردم هنوز هم به قاشقزنی میروند. برخی دیگر هنوز مراسم شالاندازی را انجام میدهند. حتی اگر این مراسم انجام نشود، حداقل اعضای خانواده کنار یکدیگر جمع خواهند شد.
25 اسفند، بزرگداشت پروین اعتصامی
رخشنده اعتصامی معروف به پروین اعتصامی در 25 اسفند 1285 خورشیدی در شهر تبریز به دنیا آمد. پدرش یوسف اعتصامی آشتیانی ملقب به اعتصام الملک، از نویسندگان و مترجمان مشهور اواخر دوره قاجار بود و در آن زمان ماهنامه ادبی «بهار» را منتشر میکرد. مادرش اختر فتوحی فرزند میرزا عبدالحسین از واپسین شاعران دوره قاجار، اهل تبریز و آذربایجانی بود. وی تنها دختر خانواده بود و چهار برادر داشت. در سال هزار و دویست و نود و یک در حالی که کودکی بیش نبود با خانواده به تهران آمد. او ادبیات را کنار پدر و استادانی چون دهخدا و ملک الشعرای بهار آموخت. در دوران کودکی، زبانهای فارسی و عربی را زیر نظر معلمان خصوصی در منزل آموخت. پایان نامه تحصیلی خود را از مدرسه آمریکایی تهران گرفت و در همانجا شروع به تدریس کرد. مدتی کتابدار کتابخانه دانشسرای عالی بود. دیوان اشعار او 2500 بیت است. وی در پانزدهم فروردین 1320 شمسی به علت ابتلا به بیماری حصبه درگذشت و در حرم فاطمه معصومه در قم در مقبره خانوادگی به خاک سپرده شد.
29اسفند، روز ملی شدن صنعت نفت ایران
محمد مصدق زاده 29 اردیبهشت 1258یا 26 خرداد 1261 مشهور به دکتر مصدق سیاستمدار، حقوقدان، نماینده هشت دوره مجلس شورای ملی، استاندار، وزیر و دو دوره نخستوزیر ایران بود. محمد مصدق نخستین ایرانی دارنده مدرک دکترای رشته حقوق است که این مدرک را در سال 1293 از دانشگاه نوشاتل سوئیس دریافت نمود. مصدق در زمان انتقال سلطنت از قاجار به پهلوی، اگر چه از سلاطین قاجار مأیوس بود با توجه به این که معتقد بود رضاخان با شاه شدن حکومتی برمبنای دیکتاتوری و بازگشت به استبداد ایجاد میکند، با این کار مخالفت کرد و بعد از آن یکی از منتقدین سرسخت او بود. او پس از تظاهرات عظیم مردم در 24 اسفند 1329 و با تلاش بسیار موفق شد قانون ملی شدن نفت را بعد از تایید مجلس شورای ملی در آخرین روز اسفند، از تصویب مجلس سنا بگذراند.
هفتهشمار مدارس
هفته اول اسفند؛ بزرگداشت روز مهندس
هفته دوم اسفند؛ برگزاری مراسم روز درختکاری
هفته سوم اسفند؛ برگزاری جشن ولادت حضرت مهدی (عج)
هفته چهارم اسفند؛ برگزاری جشن نوروز
- دوم اسفند، روز جهانی زبان مادری است. مربیان هر شعبه با توجه به امکانات و ایدههایی در شناخت زبان مادری به دانشآموزان خود کمک خواهند نمود.
مقاله
کودکان و اختلال یادگیری
گاهی با کودکانی مواجه میشویم که به لحاظ هوش و ظاهر کاملا عادی بهنظر میرسند، رشد جسمی طبیعی دارند و به خوبی حرف میزنند و بازی میکنند، در ارتباطات اجتماعی با سایرین و مهارتهای خودیاری طبیعی عمل کرده و از عهده وظایف محوله از طرف والدین به خوبی بر میآیند؛ اما به محض ورود به مدرسه، زمانیکه میخواهند خواندن و نوشتن و حساب کردن بیاموزند دچار مشکلات جدی میشوند. اصطلاح اختلال یادگیری در مورد دانشآموزانی استفاده میشود که علی رغم هوش طبیعی در امور درسی با شکست مواجه میشوند، ضمن اینکه به هیچ عنوان نمیتوان آنها را در رده کودکان استثنایی جای داد.
در واقع اختلال یادگیری زمانی روی میدهد که پیشرفت تحصیلی کودک در خواندن، حساب کردن، نوشتن یا بیان به صورت محسوس پایینتر از سطح مورد انتظار سنی یا هوشی او باشد. اختلال یادگیری به دلیل عوامل ژنتیکی یا عصبی زیستی است و عملکرد مغز را به گونهای تغییر میدهد که بر فرآیندهای شناختی مرتبط با یادگیری تاثیر میگذارد. این مشکلات در یادگیری مهارتهای اساسی مثل خواندن، نوشتن یا ریاضی اختلال ایجاد میکند. اگر چه نارسایی یادگیری در درجه اول بر روی جنبه درسی کودکان تاثیرگذار هست، اما کودکان با مشکل اختلال یادگیری گروه ناهمگنی را تشکیل میدهند؛
از علائم اختلال یادگیری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ضعف حافظه
- کندی در انجام تکالیف
- مهارت اجتماعی ضعیف
- عدم علاقه به خواندن یا نوشتن
- مشکل در درک و پیروی دستورالعملها
- توجه نکردن یا توجه بیش از اندازه به جزئیات
- مشکل در یکی از دروس خواندن، نوشتن یا ریاضی
همانطور که عدم درمان اختلالات یادگیری میتواند باعث بروز مشکلات زیادی شود، مداخله زود هنگام میتواند اثرات آن را کاهش داده و احتمال موفقیت دانشآموزان را در مدرسه افزایش دهد. درمان اختلالات یادگیری همچنین باعث افزایش اعتماد به نفس و افزایش میزان انگیزه آنها نسبت به تحصیل و درس میگردد. به جهت تشخیص و انجام اقدام به موقع میبایست در سنین مدرسه، از آنجایی که والدین یکی از بهترین ناظران رشد فرزندانشان هستند اطلاعات مربوط به عملکرد دانشآموز جمع آوری و ارزیابی شده و همراه با طی فرآیندهای تشخیصی، اقداماتی فراهم شود که بتوانند به پیشرفت دانشآموز کمک کنند. الهام فرهمند، مشاور و روانشناس دبستان دخترانه علوی شرق
مثلک
دوستی خاله خرسه یکی بود یکی نبود غیر از خدا هیچکس نبود. پیرمردی در دهی دور در باغ بزرگی زندگی میکرد. این پیرمرد از مال دنیا همه چیز داشت ولی خیلی تنها بود، چون در کودکی پدر و مادرش از دنیا رفته بودند و خواهر و برادری نداشت. او به یک شهر دور سفر کرد تا در آنجا کار کند. اوایل، چون فقیر بود کسی با او دوست نشد و هنگامیکه او وضع خوبی پیدا کرد حاضر نشد با آنها دوست شود، چون میدانست که دوستی آنها برای پولش است. یک روز که دل پیرمرد از تنهایی گرفته بود به سمت کوه رفت. در میان راه یک خرس را دید که ناراحت است. از او علت ناراحتیش را پرسید. خرس جواب داد: دیگر پیر شدهام، بچههایم بزرگ شدهاند و مرا ترک کردهاند و حالا خیلی تنها هستم. وقتی پیرمرد هم داستان زندگیش را برای خرس گفت، آنها تصمیم گرفتند که با هم دوست شوند. مدتها گذشت و بخاطر محبتهای پیرمرد، خرس او را خیلی دوست داشت. وقتی پیرمرد میخوابید خرس با یک دستمال مگسهای او را میپراند. یک روز که پیرمرد خوابیده بود، چند مگس سمج از روی صورت پیرمرد دور نمیشدند و موجب آزار پیرمرد شدند. عاقبت خرس با وفا خشمگین شد و با خود گفت: الان بلایی سرتان بیاورم که دیگر دوست عزیز مرا اذیت نکنید. بعد یک سنگ بزرگ را برداشت و مگسها را که روی صورت پیرمرد نشسته بودند نشانه گرفت و سنگ را محکم پرت کرد. و بدین ترتیب پیرمرد جان خود را در راه دوستی با خرس از دست داد. از آن موقع در مورد کسی که از روی محبت با نادانی، موجب آزار دوست خود شود از این مثل معروف: دوستی فلانی مثل دوستی خاله خرسه است. استفاده می کنند.
Nowruz is the Persian, or Iranian, spring celebration of the New Year. Its the most important festival of the year in Iran, and it's a public holiday there and in Kazakhstan, Azerbaijan, Afghanistan, Albania and other countries in South and Central Asia. Its a happy occasion, and there are 13 days holiday from school! Happy Nowruz everyone! People get ready for Nowruz by cleaning the whole house, and everyone in the family helps out. Carpets, windows and curtains are cleaned. Anything broken is repaired or replaced. The house is decorated with flowers. By doing this spring cleaning, people forget the bad things from the previous year and prepare for better things to come in the new year. They also put on new clothes for a fresh start.
World wildlife day
World Wildlife Day is a day to celebrate the many beautiful and different forms of animals and plants that live in the wild. It gives us a good chance to know more about the wildlife and ways to protect them.
قلک کوچولو
ثروتمندان تلویزیونهای کوچک و کتابخانههای بزرگ دارند، ولی مردم فقیر کتابخانههای کوچک و تلویزیونهای بزرگ دارند. " زیگ زیگلار " به به چه بوهای خوبی میآید، بوی تمیزی، بوی خرید، بوی چهارشنبه سوری، بوی عید و ... راستی سلام بچهها. ببخشید من حواسم پرت شد چون در ماه اسفند همه جا بویهای خوب میآید. من خیلی ماه اسفند را دوست دارم، شما چطور ؟؟؟ به نظر من اسفند، ماهی پر از جنب و جوش و تغییرات است. به هر کسی که نگاه کنی درحال انجام دادن کاری هست. یکی در حال تمیز کردن و خانه تکانی است. یکی ذوق خرید عید دارد. یکی به فکر برنامهریزی برای مسافرت رفتن است. یکی به فکر عیدی دادن و عیدی گرفتن است. خلاصه همهی آدمها سرشان گرم کاری است. از شما چه پنهان که من هم به فکر عیدی دادن هستم، برای همین به بانک رفتم و از کارمند بانک درخواست اسکناس نو کردم. کارمند بانک که اتفاقاً خیلی هم خوش اخلاق بود، با لبخند زیبایش به من گفت: اگر از دستگاه خودپرداز (ATM) بیرون بانک استفاده کنی، میتوانی اسکناس نو بگیری.
من که حسابی تعجب کرده بودم، رفتم مقابل دستگاه خودپرداز ایستادم:
- مرحله اول، کارتم را وارد دستگاه کردم.
- مرحله دوم، زبان فارسی را انتخاب کردم.
- مرحله سوم، رمز 4 رقمی کارتم را وارد کردم. خیلی مراقب بودم که کسی رمز را نبیند.
- مرحله چهارم، گزینهی دریافت وجه نقد را انتخاب کردم.
- مرحله پنجم، مبلغ مورد نظرم را وارد کردم. دوستان من شما که سواد مالی دارید، میدانید بیشترین مبلغ پول نقدی که میتوانیم در یک روز از دستگاه خودپرداز بگیریم چقدر است ؟؟؟
- مرحله ششم، اسکناسهای نو را که از دستگاه خارج شده بود برداشتم.
- مرحله هفتم، رسید چاپی را نگرفتم. من طرفدار سر سخت محیط زیست هستم.
- مرحله هشتم، کارت اعتباریام را به سرعت برداشتم. برای خارج کردن کارت از دستگاه فقط 20 ثانیه فرصت داشتم.
چی بخوریم؟
همانطور که میدانید پخت سمنو در ایران به گذشتههای خیلی دور بر میگردد. این دسر گندم گون در ایران باستان از جوانههای گندم تهیه میشده است. تاریخچه سمنو در ایران باستان، به بیش از سه هزار سال میرسد. «سمنو پزی» یکی از آداب و رسوم نوروزی تاجیکان است که همراه با نوای معروف «سمنک در جوش ما دفچه زنیم، دیگران در خواب، ما کفچه زنیم» از آمدن بهاری سرسبز و نشاط آور خبر میدهد. درگذشته، سمنو به عنوان اولین غذای رایگان سال نو بین اهل روستا توزیع میشد و کودکان از اولین کسانی بودند که از این خوراک میخوردند. پختن سمنو در مراسمی به نام سمنو پزان، معمولا از یک هفته مانده به نوروز شروع میشود و طی مراسمی تا پایان سال ادامه دارد. قدمت این مراسم به ویژه در اصفهان و مناطق کویری به پیش از اسلام بر میگردد.
خواص سمنو برای کودکان
خواص و فواید سمنو برای کودکان بیشمار است و از سمنو میتوان به عنوان یک میان وعده انرژی زا برای کودکان استفاده کرد. چون فرایند پخت سمنو کار دشواری است و معمولاً در مکانهای محدودی به صورت تازه به فروش میرسد، اکثر افراد در طول سال کمتر از آن استفاده میکنند. با این حال پخت سمنو تنها مختص به شب عید نیست و مردم به بهانههای مختلف و یا حتی برای نذر، در طول سال نیز دیگ پخت سمنو را به پا میکنند. البته درباره کودکانی که سابقه آلرژی به ویژه آلرژی غذایی دارند، مصرف سمنو باید در حد تعادل باشد. سمنو را از عصاره جوانه گندم تازه و آرد کامل گندم تهیه میکنند. سمنو خوشمزه و شیرین است و این در حالی میباشد که به آن هیچ نوع ماده شیرین کننده اضافه نمیکنند. دلیل شیرینی آن ترکیب عصاره جوانه گندم با آرد کامل است که طعم شیرینی به آن میدهد.
گروه ویتامینهای B8, B5, B3,B12 و B1 و مواد مهم دیگری مثل فسفر، روی، آهن و مس است. سمنو بسیار انرژی زا میباشد و به همین علت یکی از بهترین انتخابهای غذایی به خصوص در وعده صبحانه برای بچهها و نوجوانان محسوب میشود. خوردن سمنو موجب رشد جسمی و ذهنی بچهها میشود. جالب است بدانید که سمنو سین چهارم سفره هفت سین است و سمبل قدرت است. سمنو مظهر صبر و مقاومت است. و به دلیل ارزش غذایی مقوی و طعم شیرین و دلچسب در سفره هفت سین قرار میدهند.
داستانی از شاهنامه
جمشید یکی از پادشاهان ایرانی است که فردوسی با آیین نوروز، در شاهنامه از او یاد کرده و در این داستان کمی با او آشنا خواهید شد. جمشید پس از برادرش تهمورث دیوبند به پادشاهی رسید. او برای اولینبار سلاح و شمشیر و ابریشم و رنگها را به کار گرفت. دیوان را به اطاعت خود درآورد و آنها را به ساختن بناها و بریدن درختان وادار کرد. پس از این، اولین روزی که بر تخت سلطنت نشست اولین روز از ماه فروردین بود. از آن پس آن روز را نوروز نام گذاشتند و این جشن از جمشید به یادگار باقیمانده است. جمشید در نخستین روز جشن آزادی مساوات و عدالت را به مردم بشارت داد و از آن پس جنگ و ستیز از میان مردم برخاست. جمشید کارها را میان مردم قسمت کرد و به هر گروهی شغلی داد، اینگونه بود که جشن نوروز جشن مردمی شناخته شد و به جهت خجستگی آن را نوروز نامیدند.
روز اول فروردین، روز اعتدال بهاری نیز هست و سرما و گرما که مظهر ستم هستند، از زمین دور میشود. شب و روز باهم برابرند و برکت، تمام ایران را فرا میگیرد. همه اینها نشانه عدالت است. بیشتر نقل قولها به بنیان جشن سالیانه نوروز این است که جمشید پایهگذار این مراسم بوده است. جمشید پس از چند سده جنگ با دیوان زمین را از شر آنان پاک کرد. نوروز آیینی ایرانی و یادگار قوم آریایی است که همزمان با آغاز و رسیدن زمین به نقطه اعتدال بهاری یعنی روز فروردین آغاز شده تا ششم این ماه یعنی روز تولد اشو زرتشت پیامبر بزرگ ایرانیان ادامه دارد. این جشن از دیر باز تاکنون ادامه داشته است.
در مورد سابقه نوروز و این که در گذشته چگونه این عید را میگرفتند، داستانهای بسیاری است. آیینهای نوروزی در زمان جمشید با چیدن هفت نماد بهاری میدان بزرگ میانه شهر برگزار میشد. یازده روز اول فروردین در دوران هخامنشیان، ویژه انجام مراسم نوروز بود. ادامه برگزاری آیینها از زمان جمشید تا دوران داریوش مشخص نیست. سلام نوروزی یکی از مهمترین مراسم روز اول سال بود. در این روز پادشاه پس از انجام مراسم تحویل سال بزرگان را به حضور میپذیرفت. این رسم گرچه از دوران جمشید به جای مانده بود اما در دوران پادشاهی داریوش که در گسترش آیینهای نوروزی تلاش زیادی کرد به اوج خود رسید. مهمترین سندی که در انجام این مراسم وجود دارد در دیوار پلکان شرقی تخت جمشید تصویر شده است.
هنر ایرانی
معرفی هنر حجاری و سنگتراشی
حجاری، هنر کندن نقش بر سنگ و تراشیدن و بریدن و نیز ساختن اشیای سنگی میباشد که نخستین تجربه انسانها برای ساخت ابزار بوده است. انسان با ایجاد تراشهایی در سنگ خشنترین ابزاری را ساخت که به ساطور ابزار و قلوه ابزار معروف است. امروزه هنرمندان سنگتراش از روشهای مختلفی در این هنر استفاده میکنند. سنگها بسیار متنوعاند و هرکدام با توجه به شکل و جنس خود برای کاربرد خاصی مورد استفاده قرار میگیرند. ویژگی سنگ از روی استحکام، رنگ، شفافیت، رگه، سختی آن مشخص میشود. بسیاری از سنگها شکل لایهای منظم یا غیرمنظم دارند که سبب میشود به هنگام برش بهصورت رگههایی در سطح سنگهای لایه شده پیدا شوند. سنگها بهصورت مسطح و یا دارای حجم برای کاربردهای مختلف آماده میشوند. از سنگها بنا به قابلیتی که دارند برای ساخت ظروف، اشیا و تزئینات ساختمانی استفاده میشود.
ساخت انواع دیگ و دیگچه، کاسه، بشقاب و هاون برای ظروف پختوپز و ... مرسوم است. آثار هنری سنگی به دو گروه قابلحمل و ثابت تقسیم میشوند.
آثار هنری سنگی خود رنگ هستند و نیازی به رنگ زدن ندارند، تنها گاهی با توجه به آلودگی و فرسایش با مواد مختلف کدر خواهند شد که با سایش سطحی، شفافیت و درخشندگی خود را باز مییابند. حجاران از ویژگی رگهدار بودن سنگها در خلق برخی از آثار بهصورت ماهرانهای سود میبرند. سنگها به دلیل تراکم بافت ساختمانیشان، رنگپذیر نیستند ولی سطح آنها را میتوان با مواد رنگی، رنگ کرد که البته پایدار نیست. طیف رنگهایی که در سنگها مشاهده میشود شامل سیاه، سفید، شیری، زرد، نخودی، خاکستری، صورتی، بنفش، زرشکی، عنابی، فیروزهای، سبز، لاجوردی، قهوهای،یشمی و آجری است.
خودت بساز
جا تخم مرغی خرگوش علاوه بر اینکه میل خوردن صبحانه شما رو بیشتر میکند، میتواند هدیه خوبی برای دوستانتان باشد و سفره هفت سین امسال شما را زیباتر کند.
مسابقات
درون مدرسهای
فستیوال مسابقات هنری و فرهنگی بین مدارس این مسابقه با هدف شناسایی و ارتقاء استعداد دانشآموزان برگزار خواهد شد و منتخبین مدارس در پایههای اول تا ششم در آن به رقابت میپردازنند.
بینالمللی
فراخوان هنری Science Without Borders 2023 یازدهمین دوره از مسابقات سالانه «علم بدون مرز» توسط بنیاد Khaled bin Sultan Living Oceans Foundation برگزار میشود. هدف این رقابت آگاهی رسانی عمومی برای حفظ از اقیانوسها و منابع آبی است. تم سال 2023 «انقراض ششم» است. در طول تاریخ سیاره ما، پنج انقراض دسته جمعی رخ داده است. آخرین مورد زمانی رخ داد که یک سیارک به زمین برخورد کرد و آب و هوا را به شدت تغییر داد و باعث انقراض دایناسورها شد. آثار شما باید دوبعدی و با دست خلق شده باشند. با چیزهایی مثل مداد، پاستل، ماژیک و... آثار ارسالی بر اساس کیفیت اثر هنری، اصالت و پایبندی به موضوع ارزیابی خواهند شد. شرکت در این رقابت برای تمام دانشآموزان 9 تا 11 سال آزاد است و هزینه ورودی رایگان میباشد. آخرین مهلت: 15 اسفند 1401 است. جوایز: مقام اول: 500 دلار؛ مقام دوم: 350 دلار؛ مقام سوم: 200 دلار؛
بخوان و لذت ببر
نام کتاب: من و زمین نویسنده: تام ویلی مترجم: آرام وحیدی انتشارات: نردبان رده سنی: 7 تا 9 سال من میتوانم به کره زمین کمک کنم. میتوانم حیاط خانه را پاکیزه نگه دارم. میتوانم بازیافت کنم. میتوانم شیر آب را ببندم و... ما میتوانیم دست در دست هم دنیا را نجات دهیم. کتاب «من و زمین» راهکارهایی ساده برای حفاظت از محیط زیست به کودکان نشان میدهد. همهی جملههای کتاب با «من میتوانم ...» آغاز میشوند. کودکان با خواندن کتاب به راحتی قادر خواهند بود راهکارهای نشان داده شده را روزانه در خانه و مدرسه و در محیطهایی که رفت و آمد دارند، اجرا کنند. جملههای کوتاه و ساده متن در کنار تصاویر جذاب و رنگارنگ، کتاب را برای کودکان جذاب و کاربردی کرده است.
نام کتاب: کلمینتین و جلسه خانوادگی نویسنده: سارا پنی پاکر مترجم: شهلا انتظاریان انتشارات: پنجره رده سنی: 10 تا 12 سال شخصیت دوستداشتنی داستانهای کلمنتین در کتاب کلمنتین و جلسه خانوادگی، خیلی نگران است. چون قرار است یک جلسه خانوادگی داشته باشند و از آنجایی که دختری کنجکاو، بازیگوش و سربههواست، نگران است که موضوع جلسه خانوادگی او و شیطنتهایش مربوط باشد. اما در جلسه خانوادگی موضوعی مطرح میشود که خیلی بدتر است و اصلاً خوشایند او و برادر کوچکترش نیست و آن به دنیا آمدن برادر یا خواهری جدید است. داستان کشمکش او برای پذیرش خواهر یا برادری جدید در خانواده و نیز شیوه تعامل او و برادرش را با این موضوع به خوبی نشان میدهد. افزون بر این، این داستان به کودکان میگوید که همه انسانها ممکن است گاهی اشتباه کنند، اما اگر جستجوگر باشند همیشه میتوانند راهحلهای مناسبی در زندگی پیدا کنند. علاوه بر آن داستان روابط صمیمی در زندگی خانوادگی را به خوبی توصیف میکند.