مدیریت دولتی

رشته مدیریت دولتی در زیر گروه رشته‌ی علوم انسانی قرار دارد. نوع دانشگاه‌هایی که می‌توان در این رشته تحصیل کرد، سراسری، آزاد، غیر انتفاعی و پیام نور می‌باشد. همچنین می‌توان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در رشته مدیریت دولتی ادامه تحصیل داد.

معرفی رشته

معرفی رشته

خیلی از داوطلبان در ذهن خود رویای این را دارند که به عنوان مدیر سیاسی یا دولتی خدمت‌رسانی کنند. به همین دلیل داوطلبان این رشته جذاب و دل‌انگیز مدیریت دولتی را انتخاب می‌کنند. مدیریت دولتی رشته‌ای است که در اکثر دانشگاه‌های انسانی کشور تدریس می‌شود البته داوطلبان کنکور سراسری دو گروه آزمایشی ریاضی و تجربی نیز می‌توانند در رشته مدیریت دولتی ادامه تحصیل دهند مدیریت دولتی به بررسی مدیریت و نظریه‌های آن در سطح کلان می‌پردازد و آموخته‌هایی درباره مدیریت مؤسسات بزرگ و کوچک از دانشگاه‌ها گرفته تا شرکت‌های بزرگ تجاری، در اختیار دانشجویان مدیریت دولتی قرار می‌دهد. به عبارت دیگر رشته مدیریت دولتی به مطالعه علوم و مدیریت اداری و نظریه‌های آن می‌پردازد. مدیریت ادارای طیف گسترده‌ای از فعالیت‌های یک اداره را نظیر امور حسابداری و حسابرسی، امور اداری و کارگزینی، امور منابع انسانی، امور پشتیبانی و رفاه، امور برنامه‌ریزی و خدمات، امور تغییر و تحول اداری، امور بیمه‌ای و تأمین اجتماعی، و ... را شامل می‌شود.

مدیریت دولتی

هدف از تأسیس این رشته تربیت نیروی متخصص برای مدیریت سازمان‌ها، اداره‌ها، مؤسسه‌ها و شرکت‌های دولتی و خصوصی و آشنایی دانشجویان با روش‌های علمی در مدیریت است. همان‌طور که از نام این رشته برمی‌آید دانشجویان مهارت‌های لازم مدیریتی را برای کار در یک سازمان عمومی می‌آموزند تا بتوانند به حل مشکلات مدیریت بحران، فرصت‌های رشد سودآور و... بپردازند. به طورکلی علمای مدیریت معتقدند که مدیریت هم علم است و هم هنر. پس برای موفقیت در این حوزه صرفا داشتن علم و تحصیلات کفایت نمی‌کند و نیاز است که فرد یک سری ویژگی‌های شخصیتی و مهارتی را داشته باشد.

گرایش‌های رشته

  • کارشناسی ارشد: توسعه منابع انسانی، طراحی سازمان‌های دولتی، بودجه و مالی عمومی، خط مشی‌گذاری عمومی، مدیریت پیشرفته و توسعه شهری و روستایی، مدیریت تحول و مدیریت رفتار سازمانی و کلیه گرایش‌های مدیریت؛
  • دکتری: تصمیم‌گیری و خط مشی‌گذاری عمومی، مدیریت تطبیقی و توسعه، رفتار سازمانی، مدیریت منابع انسانی؛

دانشگاه‌های برتر

  • داخل کشور: دانشگاه شهید بهشتی تهران، دانشگاه تهران، دانشگاه علامه طباطبایی تهران، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه بوعلی سینا همدان، دانشگاه اصفهان، دانشگاه ارومیه، مؤسسه غیرانتفاعی ایوانکی و دانشگاه غیرانتفاعی آمل؛
  • خارج کشور: دانشگاه هاروارد، دانشگاه لندن (LSE)، دانشگاه استنفورد، دانشگاه آکسفورد، دانشگاه ماساچوست (MIT)، دانشگاه کمبریج، دانشگاه ایالتی آریزونا، دانشگاه ایالتی اوهایو کلمبوس، دانشگاه جورجیا و دانشگاه کالج لندن؛

مهارت‌های مورد نیاز

  • نظم و هدف‌گرایی
  • اعتماد به نفس بالا
  • قدرت تجزیه و تحلیل
  • توانمند در رهبری گروه
  • تسلط بر زبان انگلیسی
  • روابط عمومی بالا و فن سخنوری
  • روحیه خلاق و قدرت تصمیم‌گیری بالا
  • آشنا به مهارت‌های هفت‌گانه کامپیوتر ICDL

شرح وظایف مهم

  • تقسیم کار بین کارکنان
  • عملیات امور استخدامی یا کارگزینی کارکنان جدید
  • هدایت و رهبری گروه‌ها و افراد سازمان برای تعیین اهداف
  • برنامه‌ریزی درباره مأموریت‌ها، اهداف و اقدامات لازم برای آن
  • کنترل و نظارت بر عملکردها و نحوه انجام وظایف به منظور نیل به اهداف سازمان
  • سازمان‌دهی کارها و تصمیم‌گیری در مورد کارهای موردنیاز و وظایف مطرح شده و قرار دادن در چارچوب تصمیم‌گیری یا ساختار سازمانی

بازار کار

بازار کار

رشته مدیریت دولتی از بازار کار چندان خوبی برخوردار نیست این بدان معنا نیست که فارغ‌التحصیلان این رشته بی‌کار هستند بلکه آن‌ها ممکن است در بخش‌های مختلف مشغول به کار شوند اما محل کارشان ارتباطی با دانش تخصصی آن‌ها نداشته باشد، صرفا کسانی می‌توانند در این رشته به موفقیت چندانی دست یابند که علاوه بر پاس کردن واحدهای درسی، مهارت‌های گوناگونی را بیاموزند. فارغ‌التحصیلان رشته مدیریت دولتی دایره شغلی بسیار وسیعی دارند و می‌توانند در بسیاری از بخش‌های یک سازمان مشغول به کار شوند. هم‌چنین فارغ‌التحصیلانی که به استخدام در شرکت‌های دولتی علاقه‌مند باشند، می‌توانند در آزمون‌های استخدامی شرکت کنند و آینده شغلی خوبی را برای خود رقم بزنند. این رشته سالانه دارای بیشترین تعداد جذب در آزمون‌های استخدامی است.

مدیریت دولتی

فارغ‌التحصیلانی که علاقه‌مند به مشغول شدن در شرکت‌های خصوصی هستند، می‌توانند با افزایش مهارت‌های مدیریت خود، در آن محیط‌ها به فعالیت بپردازند. هم‌چنین اگر این فارغ‌التحصیلان دارای بینش کافی باشند، باکمی تحقیق و مشاوره می‌توانند برای خود کسب و کاری راه‌اندازی کنند و مسیر شغلی خود را جور دیگری رقم بزنند. در حالت کلی درآمد رشته‌های مدیریت بالا است. اما به طور کلی عواملی مانند سابقه کاری، سطح تحصیلات، سمت شغلی، خصوصی یا دولتی بودن محیط کاری، برای تعیین حقوق و دستمزد یک مدیر دولتی بسیار مهم است. کارمندانی که در بخش‌های دولتی مشغول به کار می‌شوند، حقوق مطابق قانون کشور دریافت می‌کنند.

موقعیت شغلی

همه سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی اعم از واحدهای اداری و خدماتی وزارتخانه‌ها، شهرداری‌ها، دانشگاه‌ها، بیمارستان‌ها، منابع انسانی، سیستم‌های اطلاعاتی سازمان یا در تشکیلات سازمانی به عنوان کارشناس اداری، امور کارکنان، برنامه‌ریزی پرسنلی، ارزیابی عملکرد سازمان، حقوق و دستمزدها، تحول اداری و ... .

سوءتفاهم

شاید شما هم جزءِ آن دسته از افرادی باشید که با شنیدن نام مدیریت دولتی آن را رشته‌ای مشابه سایر گرایش‌های مدیریت بدانید این در حالی است که تمامی گرایش‌های رشته مدیریت ماهیت و بازار کار جداگانه‌ایی نسبت به هم دارند که برای موفقیت در هرکدام از شاخه‌های انتخابی می‌بایست اطلاعات دقیقی از روند تحصیل و بازار کار آن داشته باشد. برای مثال گرایش مدیریت بازرگانی با هدف تربیت کارشناسان تجارت، پایه‌گذاری شده است لذا در برخی دروس نظیر سمینار در مسائل بازاریابی و ... در همین راستا در لیست دروس این گرایش گنجانده شده‌اند. اما گرایش مدیریت دولتی قصد دارد مدیرانی پرورش دهد که وظایف پنجگانه محوله را به نحو احسن در سازمان‌ها و تشکیلات دولتی بکار بندند. بنابراین دروسی نظیر سازمان‌دهی و اصلاح تشکیلات و روش‌ها، روابط کار در سازمان و ... را در طول دوره تحصیل خود مطالعه می‌کنند. پس بهتر است هر فرد با در نظر گرفتن هدف و علاقه خود انتخاب رشته نماید تا در آینده دچار مشکل نشود.

شرایط تحصیل در خارج از کشور

شرایط تحصیل در خارج از کشور

بسیاری از دانشجویان رشته مدیریت دولتی به ویژه دانشجویان دانشگاه‌های برتر کشور قصد مهاجرت از ایران برای ادامه تحصیل یا زندگی را دارند. دانشگاه‌های مختلف جهان از رشته مدیریت به دلیل جایگاه خوبش در بسیاری از کشورها، هرساله دانشجویان بسیاری را می‌پذیرد. قطعا دانشجویانی که پایه علمی قوی‌تری دارند شرایط پذیرش بهتری خواهند داشت و در دانشگاه‌های بهتری پذیرفته می‌شوند. برای پذیرش در دانشگاه‌های برتر معمولاًً متقاضیان باید آزمون GMAT یا GRE بدهند. همچنین در مصاحبه شرکت کنند و نمره لازم را کسب کنند. بسیاری از این دانشگاه‌ها امکان بورسیه برای همه دانشجویان را ندارند لذا داشتن ویژگی خاص مثل هوش و استعداد بالا برای اخذ بورسیه تحصیلی ضروری است. در مقابل دانشگاه‌های کشورهایی نظیر استرالیا، چین، روسیه، ترکیه، و ... هم پذیرش آسان‌تری دارند و هم امکان بورس تحصیلی فراهم است. به طوری‌که در بعضی از دانشگاه‌های این کشورها حتی ارائه مدرک زبان ضروری نیست.

b xpx
# / b
xpx b
# / b

افزودن
b
/ /
: