مدیریت مالی

رشته مدیریت مالی در زیر گروه رشته‌ی علوم انسانی قرار دارد. نوع دانشگاه‌هایی که می‌توان در این رشته تحصیل کرد، سراسری، آزاد، غیر انتفاعی و پیام نور می‌باشد. همچنین می‌توان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در رشته مدیریت مالی ادامه تحصیل داد.

معرفی رشته

معرفی رشته

در یک بازار توسعه یافته، بیشتر مشاغل می‌توانند سرمایه را به راحتی جمع کنند. با این‌حال، مشکل واقعی استفاده بهینه از سرمایه از طریق برنامه‌ریزی و کنترل مؤثر مالی است. این مدیریت یک عملکرد ارگانیک در هر تجارت است. هر سازمان برای به دست آوردن منابع، انجام فعالیت‌های تولیدی و سایر فعالیت‌های تجاری، پرداخت غرامت به تأمین‌کنندگان و ... نیاز به امور مالی دارد. در امور مالی همه چیز مربوط به پول نقد است. از آن‌جا که کلیه معاملات تجاری به طور مستقیم یا غیرمستقیم شامل پول نقد می‌شود، امور مالی مربوط به هر کاری است که توسط تجارت انجام می‌شود. در گذشته رشته مدیریت مالی به عنوان یکی از گرایش‌های مدیریت بازرگانی به حساب می‌آمد، ولی به دلیل اهمیت مباحث مالی و تأثیر این مباحث بر کسب موفقیت و سودآوری بیشتر ارگان‌ها، به صورت یک رشته کاملاً مجزا در دانشگاه ارائه شد که در مدت زمان کمی محبوبیت خاصی در بین دانشجویان پیدا کرد چرا که با تحصیل در این رشته ضمن دستیابی به اهداف مالی و مدیریت منابع و مصارف شرکت‌ها، سودآوری بالای این مجموعه‌ها را نیز به همراه خواهد داشت. رشته مدیریت مالی از جمله رشته‌های پرطرفدار در بین داوطلبان گروه انسانی محسوب می‌شود که البته لازم به ذکر است که این رشته نیز جزء رشته‌های شناور دانشگاهی می‌باشد بنابراین داوطلبان گروه ریاضی و تجربی می‌توانند این رشته را برگزینند و در آن ادامه تحصیل دهند.

مدیریت مالی

فارغ‌التحصیلان در این رشته علاوه بر آگاهی از تئوری‌های نوین دانش مدیریت مالی، با جایگاه آن در حوزه عملی نیز آشنا خواهند شد و در نهایت می‌توانند با ارائه راه‌کارهایی برای بسط و توسعه سرمایه‌گذاری، گام‌های مؤثری در حل مشکلات اقتصادی کشور بردارند. دانش‌آموختگان مدیریت مالی علاوه بر توانایی تجزیه و تحلیل و حضور فعال در بازارهای مالی می‌توانند وضعیت مالی شرکت‌ها و مؤسسات را مورد ارزیابی قرار دهند و در اخذ تصمیمات مالی مؤثر در سازمان‌ها، نقش اساسی ایفا کنند رشته مدیریت مالی در برگیرنده چگونگی افزایش سرمایه یا همان تأمین مالی است. هدف این رشته فقط به بودجه‌بندی بلند مدت اختصاص پیدا نمی‌کند؛ بلکه منابع کوتاه‌مدت مانند دارایی‌های جاری را در بر می‌گیرد. رشته مدیریت مالی با هدف تربیت نیروی انسانی متخصص در زمینه‌های مالی اعم از تلاش برای کاهش هزینه‌های مالی، تضمین دسترس بودن کافی بودجه، برنامه‌ریزی برای معاملات، سازماندهی و کنترل فعالیت‌های مالی مانند تهیه و استفاده از بودجه برای شرکت‌های دولتی و خصوصی ایجاد شده است و با توجه به نیاز بخش‌های خصوصی و دولتی به یک مدیریت مالی منسجم و هدفمند، می‌توان آینده درخشانی را برای فارغ‌التحصیلان این رشته دانشگاهی در عرصه کاری، پیش‌بینی نمود.

گرایش‌های رشته

  • کارشناسی ارشد: مدیریت مالی، مدیریت ریسک، با‌نک‌داری، بیمه، مستغلات، حقوق مالی، تأمین مالی و سرمایه؛
  • دکتری: مهندسی مالی، بانکداری مالی بین‌المللی، بیمه، حقوق مالی؛

دانشگاه‌های برتر

  • داخل کشور: دانشگاه تهران، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه الزهرا (س)، دانشگاه رازی، دانشگاه یزد، دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه خوارزمی تهران؛
  • خارج کشور: دانشگاه هاروارد آمریکا، مدرسه اقتصاد لندن، دانشگاه صنعتی ماساچوست آمریکا، دانشگاه استنفور، دانشگاه پنسیلوانیا آمریکا، دانشگاه بوسنی ایتالیا و دانشگاه کمبریج لندن؛

مهارت‌های مورد نیاز

  • ریسک‌پذیر باشد
  • توانایی دقت به جزئیات
  • توانایی نوشتن گزارش مالی
  • دارا بودن از دانش نرم‌افزار IT
  • حفظ اسناد و مدارک مالی شرکت
  • توانایی اخذ تصمیمات مالی در مواقع حساس
  • علاقه‌مند به مباحث مالی و سرمایه‌گذاری
  • مهارت تحلیل، شناسایی و حل موانع و مشکلات موجود
  • داشتن اعتماد به نفس بالا در جهت کنترل احساسات
  • برقراری ارتباط با مدیران شرکت و سازمان‌های قانونی
  • علاقه‌مند به مطالعه رویدادهای اقتصادی داخلی و خارجی
  • برخوردار بودن از قدرت تجزیه و تحلیل داده‌ها و نسبت مالی

شرح وظایف مهم

  • نظارت بر کارکنان مسئول گزارش‌دهی مالی
  • کمک به مدیریت ارشد در گرفتن تصمیمات صحیح مالی
  • مدیریت و کنترل موجودی‌های شرکت و هزینه‌ها
  • بازنگری گزارش‌های مالی سازمان و راه‌های کاهش هزینه‌ها
  • تحلیل گرایش‌های بازار برای یافتن فرصت‌هایی برای تأمین مالی
  • سرمایه‌گذاری در پروژه‌های جدید و پیشی گرفتن از رقبا
  • تهیه گزارشات و صورت‌های مالی به منظور ارائه به مراجع نظارتی
  • پاسخ به سازمان‌های نظارتی و دفاع از عملکرد قانونی شرکت
  • تأمین وجوه نقد اضافی از طریق صدور سهام و اوراق قرضه و همچنین گرفتن وام از بانک‌ها
  • نظارت بر فعالیت حسابداری طرح‌های طولانی‌مدت شرکت و حفظ اسناد و مدارک مالی شرکت

بازار کار

بازار کار

یکی دیگر از مهم‌ترین گام‌ها برای انتخاب رشته علاوه بر داشتن علاقه در نظر داشتن آینده شغلی رشته مورد نظر است. دانش‌آموختگانی که از رشته مدیریت مالی فارغ‌التحصیل می‌شوند؛ در آینده مشاوران و مدیران سرمایه‌گذاری و مالی شرکت‌ها خواهند بود. به‌دلیل گسترش امور مالی و پیشرفت‌های دولت در زمینه نظام‌های اقتصادی، تمامی شرکت‌ها به منظور حفظ و ثبات خود در مراتب بالاتر، سودآوری و درآمدزایی بیشتر نیازمند یک مدیریت مالی صحیح و حساب‌گرانه می‌باشند که در شرکت‌های کوچک این مدیریت و کنترل اوضاع، بر عهده مدیر عامل و حسابدار شرکت بوده و در شرکت‌های بزرگ که به طور کلی دارای بخش مالی مجزایی هستند، این وظایف همگی بر عهده مدیر مالی شرکت قرار می‌گیرد فارغ‌التحصیلان این رشته باید در دوران دانشگاه تسلط کافی را روی مباحث مالی و سودآوری، به دست بیاورند تا بتوانند با اثبات مهارت‌های خود در محیط‌های کاری بسیار عالی مشغول به‌کار شوند.

مدیریت مالی

برخی دیگر از فارغ‌التحصیلان مدیران مالی با توجه به علاقه و شرایط دیگر تصمیم می‌گیرند در مراکزی دیگر و با سمت‌های شغلی دیگر مشغول به کار شوند لذا این افراد با شرکت در آزمون‌های بازار سرمایه اقدام به اخذ گواهینامه‌های حرفه‌ای بازار کرده و در شرکت‌های کارگزاری، سبدگردانی، تأمین سرمایه و بسیاری شرکت‌های دیگر مرتبط با این بازار مشغول به کار می‌شوند. از سوی دیگر، برحسب نیازهای تخصصی در هر یک از این مشاغل، این افراد اقدام به کسب مهارت‌های نرم‌افزاری، برنامه‌نویسی یا تحلیلی نیز می‌کنند. با این وجود به بازار کار پررونق این رشته پی می‌بریم و این‌که آینده شغلی بسیار مناسبی در پیش‌روی این رشته و فارغ‌التحصیلان آن وجود دارد مدیران مالی در سازمان‌های خصوصی و دولتی دارای جایگاه خوبی هستند. به همین دلیل مزایا و حقوق خوبی دریافت می‌کنند.

موقعیت شغلی

سازمان‌هایی هم‌چون بخش‌های مرتبط بانکداری و سرمایه‌گذاری، بانک‌ها، بیمه، شرکت‌های خصوصی مدیریت مالی و اعتباری، صندوق‌های قرض‌الحسنه، شرکت‌های سرمایه‌گذاری و تأمین مالی، بورس اوراق بهادار، وزارت دارایی و ... .

سوءتفاهم

اغلب به اشتباه رشته مدیریت مالی را با رشته حسابداری و یا گرایش مالی یکسان می‌دانند درحالی‌که این رشته‌ها باهم متفاوت‌اند که در ادامه شما را تا حدودی با تفاوت‌های این رشته‌ها باهم آشنا می‌سازیم:
  • فارغ‌التحصیلان رشته حسابداری به عنوان حسابدار در مؤسسات و شرکت‌های گوناگون استخدام می‌شوند و به بررسی خرج و دخل سازمان و ثبت اطلاعات مالی می‌پردازند، در حالی‌که مدیر مالی فردی ماهر در بخش سرمایه‌گذاری شرکت‌ها است.
  • در بیشتر شرکت‌های کوچک فرآیندهای مالی بر عهده گرفته مدیر عامل و حسابدار بوده اما در شرکت‌های بزرگ، مدیریت مالی به مسائل مالی می‌پردازد.
  • توجه کنید که گرایش مالی با رشته مدیریت مالی متفاوت است. گرایش مالی زیرمجموعه مدیریت بازرگانی است لیکن رشته مدیریت مالی یک رشته مجزای دانشگاهی است.
  • گرایش مالی مدیریت بازرگانی به رویه‌های کسب و کار و مقوله‌های مالی این حوزه توجه دارد. اما رشته مدیریت مالی به‌طور تخصصی به مسائل مالی و سرمایه‌گذاری رسیدگی می‌کند.

شرایط تحصیل در خارج از کشور

شرایط تحصیل در خارج از کشور

دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در رشته مدیریت مالی در خارج از کشور را دارند، با توجه به اهدافی که در نظر دارند می‌توانند دانشگاه مورد نظر خود را انتخاب کنند. سرفصل‌هایی که برای تحصیل در رشته مدیریت مالی ارائه شده است، ممکن است با دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع کارشناسی، با هم متفاوت باشد. به هر حال آن‌چه اهمیت دارد این است که همه دانشگاه‌ها در رشته مدیریت مالی موضوعاتی مانند آمار و کاربردهای آن، کامپیوتر و کاربردهای آن در رشته مدیریت، ریاضیات، حسابداری و... را در برنامه آموزشی خود قرار داده‌اند. نکته قابل توجه برای تحصیل در رشته مدیریت مالی این است که بسیاری از دانشگاه‌های برتر جهان امکان تحصیل در این رشته را به صورت آنلاین برای دانشجویان خود فراهم کرده‌اند و دانشجویان می‌توانند با استفاده از فیلم‌های آموزشی، درس‌ها، سخنرانی‌ها و سمینارهای مختلف در این دوره‌ها ثبت نام کنند.

b xpx
# / b
xpx b
# / b

افزودن
b
/ /
: