مهندسی فناوری اطلاعات

رشته مهندسی فناوری اطلاعات در زیر گروه رشته‌ی ریاضی و فیزیک قرار دارد. نوع دانشگاه‌هایی که می‌توان در این رشته تحصیل کرد، سراسری، آزاد، غیرانتفاعی و پیام نور می‌باشد. همچنین می‌توان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در رشته مهندسی فناوری اطلاعاتادامه تحصیل داد.

معرفی رشته

معرفی رشته

رشته مهندسی فناوری اطلاعات یکی از رشته‌های گروه آزمایشی ریاضی فیزیک است. مهندسی فناوری اطلاعات رشته‌ای است که تمام رشته‌های دانشگاهی را می‌تواند پوشش دهد که اصطلاحاً به آن میان رشته‌ای می‌گویند به این معنا که رشته‌ای خالص نیست و از تلفیق رشته‌هایی نظیر مدیریت، مهندسی صنایع، مهندسی الکترونیک و مهندسی کامپیوتر به ویژه نرم‌افزار به‌وجود آمده است. به طور کلی می‌توان گفت رشته مهندسی فناوری اطلاعات شامل آموزش و مطالعه، طراحی، ساخت، راه‌اندازی، نگهداری سیستم‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری، جمع‌آوری، سازمان‌دهی، طبقه‌بندی و انتقال اطلاعات است و با مسائلی مثل چگونگی استفاده از رایانه‌های الکترونیکی و نرم‌افزارها و سخت‌افزارها سروکار دارد.

مهندسی فناوری اطلاعات

رشته مهندسی فناوری اطلاعات یکی از رشته‌های پرکاربرد و نوپا است که با شکل‌گیری تکنولوژی‌های نوین رونق گرفته است. هدف از تربیت دانشجویان رشته مهندسی فناوری اطلاعات مطالعه، طراحی، توسعه، پیاده‌سازی، پشتیبانی و یا مدیریت سیستم‌های اطلاعاتی مبتنی بر رایانه، مخصوصاً برنامه‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری است. رشته مهندسی فناوری اطلاعات به دنبال آن است که انتقال، پردازش و نگهداری اطلاعات موجود در رایانه‌ها در فضایی امن صورت بگیرد به طور کلی می‌توان گفت رشته مهندسی فناوری اطلاعات به دنبال تربیت مهندسانی است که بتوانند در شرایط کنونی تکنولوژی کشور را به حد اعلی برسانند.

گرایش‌های رشته

  • کارشناسی ارشد: گرایش تجارت الکترونیکی، گرایش امنیت اطلاعات، شبکه‌های کامپیوتری، مهندسی فناوری اطلاعات (IT)، گرایش مدیریت سیستم‌های اطلاعات، مهندسی فناوری اطلاعات پزشکی، گرایش سیستم‌های چند رسانه‌ای، گرایش معماری سازمانی، گرایش طراحی و تولید نرم‌ا‌فزار، گرایش سامانه‌های شبکه‌ای و گرایش سیستم‌های تکنولوژی اطلاعات؛
  • دکتری: تجارت الکترونیک، مدیریت سیستم‌های اطلاعاتی، سیستم‌های چند رسانه‌ای و شبکه‌های کامپیوتری؛

دانشگاه‌های برتر

  • داخل کشور: دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشگاه اطلاعات و امنیت ملی، دانشگاه الزهرا (س)، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه تهران، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه علم و صنعت ایران؛
  • خارج کشور: دانشگاه انستیتوی فناوری کالیفرنیا، دانشگاه استنفورد، دانشگاه کمبریج، دانشگاه هاروارد، دانشگاه آکسفورد، مؤسسه تکنولوژی ماساچوست، دانشگاه پرینستون، مؤسسه فناوری فدرال زوریخ، دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس و مؤسسه فناوری جورجیا؛

مهارت‌های مورد نیاز

  • تسلط به زبان انگلیسی
  • توانایی حل مسائل گوناگون
  • داشتن هوش و استعداد کافی
  • تسلط و استعداد در درس ریاضی
  • ذهنی توانمند و خلاق در زمینه‌های گوناگون دانش
  • علاقه‌مند به دنیای فناوری‌های نوین و رایانه‌ها و اجزای آن
  • به روز بودن در کلیه اطلاعات رایانه‌ای و نرم‌افزار و سخت‌افزاری

شرح وظایف مهم

  • بهینه‌سازی و گسترش شبکه‌ها
  • تجزیه و تحلیل، طراحی و پیاده‌سازی شبکه
  • بهینه‌سازی و توسعه سخت‌افزارها و نرم‌افزارها
  • طراحی، انتخاب، نصب و راه‌اندازی نرم‌افزارهای رایانه‌ای
  • طراحی و پیکربندی سخت‌افزارهای رایانه‌ای و نظارت برآن
  • حفظ امنیت داده‌های موجود و مهم شرکت‌ها و سازمان‌ها
  • راه‌اندازی و آموزش نرم‌افزارهای کاربردی موردنیاز شرکت
  • ارائه مشاوری در زمینه فناوری اطلاعات به مراجعه‌کنندگان

بازار کار

بازار کار

این جا یک شهر الکترونیکی است. شهری که آموزش، تفریحات، خرید و فروش و بخش قابل توجهی از ارتباطات آن الکترونیکی می‌باشد. در این شهر, فارغ‌التحصیلان مهندسی فناوری اطلاعات حضوری فعال دارند. زیرا از سوار شدن به مترو و تاکسی تا خرید از فروشگاهی که در آن فروشنده‌ای حضور ندارد، به صورت الکترونیکی انجام می‌گیرد. این تصویری از آینده تمامی کشورهای جهان از جمله کشور ایران است. تصویری که بیانگر وجود فرصت‌های شغلی فراوان برای فارغ‌التحصیل مهندسی فناوری اطلاعات است. البته یک مهندسی فناوری اطلاعات نه تنها در آینده، بلکه در حال حاضر نیز فرصت های شغلی فراوانی دارد که اگر واقعا علاقه‌مند به ورود به این بخش باشید، با کمی اراده می‌توانید شغل مورد نظر خود را پیدا کنید و در آن به موفقیت برسید به طور کلی می‌توان گفت رشته مهندسی فناوری اطلاعات به نسبت بسیاری از رشته‌های دیگر فارغ‌التحصیل بی‌کار چندانی ندارد . در خصوص میزان درآمد مهندسان فناوری اطلاعات می توان گفت بسته به نوع سمت کاری، سابقه کاری، محیط کاری، تعداد نفرات در شرکت، سطح تحصیلات، نوع شرکت استخدامی (خصوصی، دولتی) و میزان مهارت و . . . بسیار متفاوت است.

موقعیت شغلی

شرکت‌های دولتی و خصوصی، بانک‌ها، وزارتخانه‌ها، مؤسسه‌های آموزشی و مدارس، شرکت‌های ارتباطاتی و شبکه، مخابرات، شرکت‌ها و کمپانی‌های سخت‌افزار و نرم‌افزار، شرکت‌های تجاری و بازرگانی، بخش‌های امنیتی و نظامی، و ... .

سوءتفاهم

رشته مهندسی فناوری اطلاعات و رشته مهندسی نرم‌افزار شباهت‌های زیادی باهم دارند که همین موضوع باعث اشتباه داوطلبین در انتخاب، رشته مورد علاقه خود می‌شود. لازم به ذکر است که این دو رشته با وجود تشابهات بسیار زیادی که با یکدیگر دارند، با هم متفاوت‌اند. در واقع می‌توان گفت این دو رشته مهندسی مکمل یکدیگرند و زمانی که در کنار یکدیگر قرار بگیرند می‌توانند کار خود را به درستی انجام دهند. به طوری‌که رشته مهندسی نرم‌ا‌فزار به دنبال کشف راه حل‌ها و تکنیک‌ها برای استفاده و حل مشکلات نرم‌افزاری است و رشته مهندسی فناوری اطلاعات به اعمال و پیاده‌سازی این راه حل‌ها به کمک تکنیک‌های مختلف می‌پردازد به طور کلی می‌توان گفت اگر مهندسی نرم‌ا‌فزار وجود نداشته باشد، مهندسی فناوری اطلاعات نمی‌تواند فعالیت‌های خود (به خصوص در زمینه نرم‌افزاری) به درستی انجام دهد و در مقابل اگر رشته مهندسی فناوری اطلاعات وجود نداشته باشد، بسیاری از دستاوردهای مهندسی نرم‌افزار بدون استفاده باقی می‌ماند.

شرایط تحصیل در خارج از کشور

شرایط تحصیل در خارج از کشور

افراد زیادی هستند که علاقه دارند تا در خارج از کشور مشغول به کار شوند و یا ادامه تحصیل دهند. اما آن چیزی که بسیار مهم است این است که فارغ‌التحصیلان در هر جای دنیا نیاز دارند تا مهارت و توانایی‌هایی را کسب نمایند. به طور یقین می‌توان گفت که میزان بیکاری فارغ‌التحصیلان این رشته نسبت به رشته‌های دیگر کمتر می‌باشد به این دلیل که هر یک از فارغ‌التحصیلان با کسب توانایی و مهارت می‌توانند در بازار کار مهندسی حاضر شود و هر چقدر میزان این مهارت‌ها بیشتر باشد در مقابل درآمد زیادتری را به دست می‌آورند در نهایت می‌توان گفت این رشته جزء معدود رشته‌های پر درآمد در سطح جهان است که، دانشگاه‌های مختلف دنیا پذیرای دانشجویان توانمند آن هستند. در میان کشورهای پذیرنده مهندسی فناوری اطلاعات، کشور ایالات متحده آمریکا و آلمان بیشترین پذیرش را دارند.

b xpx
# / b
xpx b
# / b

افزودن
b
/ /
: