مهندسی کامپیوتر

رشته مهندسی کامپیوتر در زیر گروه رشته‌ی ریاضی و فیزیک قرار دارد. نوع دانشگاه‌هایی که می‌توان در این رشته تحصیل کرد، سراسری، آزاد، غیرانتفاعی می‌باشد. همچنین می‌توان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در رشته مهندسی کامپیوتر ادامه تحصیل داد.

معرفی رشته

معرفی رشته

با پیشرفت تکنولوژی و فناوری‌های نوین به تدریج کامپیوترها جایگزین فعالیت‌های دستی می‌شوند و روند صعودی را در این جهت دارند. رشته مهندسی کامپیوتر همان‌طور که از نامش مشخص است با کامپیوتر و اجزای آن سروکار دارد که در حال حاضر جزء صنایع رو به رشد است. این رشته یکی از رشته‌های پرطرف‌دار مجموعه ریاضی فیزیک است که بیشتر بر بخش سخت‌افزاری کامپیوتر تاکید دارد اما از نرم‌افزار غافل نمی‌شود. مهندسان کامپیوتر به طراحی و ساخت اجزای مختلف کامپیوتر می‌پردازند. رشته مهندسی کامپیوتر به دو بخش نرم‌افزار و سخت‌افزار تقسیم می‌شود و دانشجویان رشته مهندسی کامپیوتر با توجه به علاقه و گرایش درسی خود در یکی از این حوزه‌ها مشغول به تحصیل می‌شوند که در مقطع کارشناسی تفاوت چندانی با هم ندارند.

مهندسی کامپیوتر

هدف از پیدایش رشته مهندسی کامپیوتر تربیت متخصصانی است که در زمینه تحلیل، طراحی، ساخت و راه‌اندازی دستگاه و مجموعه‌های سخت‌افزاری جدید، بررسی و شناخت مجموعه‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری موجود، نگهداری، عیب‌یابی و تعمیر و اصلاح و توسعه فعالیت کنند. طراحی، شبیه‌سازی، فرآوری، پردازش، سنجش، آموزش و ویرایش تمام مفهوم‌هایی هستند که با بیشترین دقت و در کوتاه‌ترین زمان در برنامه‌های نرم‌افزاری رایانه انجام می‌شود.

گرایش‌های رشته

  • کارشناسی: گرایش نرم‌افزار، گرایش سخت‌افزار، فناوری اطلاعات؛
  • کارشناسی ارشد: مهندسی الگوریتم‌ها و محاسبات، معماری سیستم‌های کامپیوتری، مهندسی نرم‌افزار، هوش مصنوعی و رباتیک، شبکه‌های کامپیوتری و رایانش امن؛
  • دکتری: نرم‌افزار و الگوریتم، شبکه رایانش، معماری سیستم‌های کامپیوتری و هوش مصنوعی؛

دانشگاه‌های برتر

  • داخل کشور: دانشگاه الزهرا(س) تهران، دانشگاه بوعلی همدان، دانشگاه تهران، دانشگاه خوارزمی تهران، دانشگاه شاهد تهران، دانشگاه شهید بهشتی تهران، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه صنعتی علم و صنعت، دانشگاه شریف تهران، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران؛
  • خارج کشور: دانشگاه ماساچوست آمریکا، دانشگاه استنفورد آمریکا، دانشگاه کالیفرنیا آمریکا، دانشگاه آکسفورد لندن، دانشگاه کمبریج لندن، دانشگاه هاروارد آمریکا، دانشگاه ESFL سوئیس و دانشگاه تورنتو در کانادا؛

مهارت‌های مورد نیاز

  • صبر و حوصله بالا
  • تسلط به زبان انگلیسی
  • قدرت تجزیه و تحلیل بالا
  • داشتن اطلاعات به روز
  • سخت‌کوش و دارای پشت‌کار
  • توانا در زمینه فیزیک و ریاضی
  • فردی خلاق با ایده‌های خلاقانه
  • علاقه‌مند به طراحی و کنترل سخت‌افزار
  • علاقه‌مند به برنامه‌نویسی و طراحی الگوریتم

شرح وظایف مهم

  • دستیابی به اطلاعات و ارزیابی آنها
  • ساخت، تست و اصلاح نمونه‌های اولیه محصولات
  • طراحی، توسعه و اصلاح سیستم‌های نرم‌افزاری
  • صلاح نرم‌افزارهای موجود و برطرف کردن خطاهای آنها
  • مشاوره با مشتریان درباره طراحی و نگهداری سیستم‌ها
  • نظارت بر کار برنامه‌نویسان، فناوران، تکنسین‌ها، و سایر کارکنان
  • تحلیل نیازهای کاربران برای تصمیم‌گیری درباره عملی بودن طرح
  • همکاری در نصب سیستم‌های نرم‌افزاری و بررسی عملکرد تجهیزات

بازار کار

بازار کار

رشته مهندسی کامپیوتر با توجه به رشد گسترده کامپیوترها در جهان امروزه از بازارکار خوبی برخوردارند. اکثر استارت‌آپها در حوزه فناوری اطلاعات فعالیت دارند و نیازمند افرادی توانا در برنامه‌نویسی و توسعه و طراحی وب هستند. پر واضح است که بازارکار رشته مهندسی کامپیوتر بسیار وسیع است و یک فرد علاقه‌مند و دارای پشتکار، شغل و درآمد مناسبی در این بازار پیدا خواهد کرد. یک مهندس رشته کامپیوتر گرایش نرم‌افزار دارای فرصت شغلی زیادی است و برای کار کردن نیاز به امکانات و تجهیزات چندانی ندارد. معمولاً فارغ‌التحصیلان رشته مهندسی کامپیوتر که به یک زبان برنامه‌نویسی مسلط باشد سریعا جذب بازار کار می‌شود. چنین فردی حتما زمانی که دانشجو است نیز می‌تواند در بازار کار جایگاه مناسبی را برای خود پیدا کند.

مهندسی کامپیوتر

از سوی دیگر فرصت‌های شغلی در زمینه شبکه هم بسیار فراوان هستند و در عین حال شرکت‌های تولیدکننده قطعات گوناگون و دستگاه‌های مختلف نیز همواره تمایل دارند مهندسین کامپیوتر با گرایش سخت‌افزار را به خدمت گیرند. نوشتن اپ‌های جدید و نوآورانه برای تلفن‌های هوشمند و توسعه اپلیکیشن‌های موبایل از بازارهای خوب رشته مهندسی کامپیوتر به حساب می‌آید. چرا که شیوه‌های ارتباطی در تبلت‌ها و گوشی‌های هوشمند دائما در حال تغییر است. لذا فرصت‌های شغلی زیادی در این زمینه وجود دارد. حوزه امنیت اطلاعات فیزیکی از بازار کارهای مهم دیگر برای فارغ‌التحصیلان رشته مهندسی کامپیوتر است. همچنین بازارکار طراحی وب هم بسیار پر رونق است و ورود به آن نیز شاید از سایر موارد راحت‌تر و سریع‌تر باشد در انتها باید خاطر نشان ساخت که با پیشرفت علم، هر روز نیاز به متخصصان رایانه بیشتر از قبل احساس می‌شود.

موقعیت شغلی

وزارتخانه‌ها، تمامی مؤسسات دولتی و خصوصی، بانک‌ها در حوزه مرتبط، ادارات دولتی، شرکت‌های کامپیوتری و ... .

سوءتفاهم

اگر شما از آن دسته از داوطلبان هستید که فکر می‌کنند، به علت استفاده روزمره از کامپیوتر و مهارت در حد متوسط در چند نرم‌ا فزار خاص و روتین، روزهای دانشجویی ساده و راحتی را پیش رو دارید که اغلب به تفریح گذرانده می‌شود و در آخر با اخذ مدرک مهندسی به راحتی جذب بازار کار می‌شوید باید بگوییم سخت در اشتباه هستید چرا که این رشته علاوه بر سخت بودن به شدت مهارت محور است. این مطلب بدین معناست که دانشجویان مهندسی کامپیوتر نمی‌توانند فقط به آموزش‌های دانشگاهی بسنده کنند بلکه آنها باید به طور مستقل و با انجام کارآموزی به کسب مهارت‌های مختلف در زمینه مهندسی کامپیوتر بپردازند.

شرایط تحصیل در خارج از کشور

شرایط تحصیل در خارج از کشور

رشته مهندسی کامپیوتر در اکثر دانشگاه‌های معتبر سراسر جهان ارائه می‌شود و هر ساله دانشجویان زیادی برای اخذ پذیرش از این دانشگاه‌ها با یکدیگر به رقابت می‌پردازند. دانشجویانی که قصد دارند در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در این دانشگاه‌ها تحصیل کنند باید حتما مدرک آیلتس یا تافل داشته باشند البته در برخی از کشورها نظیر ترکیه در مقطع کارشناسی هم برنامه‌های آموزشی خود را برای دانشجویان بین‌المللی به زبان انگلیسی ارائه می‌دهد. لذا دانشجویان و فارغ‌ا‌لتحصیلان قبل از هر اقدامی برای مهاجرت، باید شرایط تحصیل، کار و اقامت کشور مقصد، خود با دقت بررسی کنند. از جمله کشورهای مقصد برای این مهندسان می‌توان به آمریکا، کانادا، انگلیس، فرانسه، آلمان، ترکیه، سوئیس، هلند، سنگاپور و چین اشاره کرد.

b xpx
# / b
xpx b
# / b

افزودن
b
/ /
: