هفتهی ملی علوم مجموعهای از رویدادهای فوق برنامه مربوط به علم و آگاهی است که در بسیاری از کشورهای دنیا برگزار میشود. هدف از برگزاری هفتهی ملی علوم، آشنایی دانشآموزان با علوم مختلف، افزایش تعامل دانشآموزان و تقویت روحیه کار گروهی در آنها است.
هفته ملی علوم در مدارس علوی
مؤسسهی آموزشی علوی مبدع هفتهی ملی علوم در مدارس ایران است. در هفتهی آخر دی ماه، آموزش در مدارس به صورت موقت متوقف میشود. در این هفته دانشآموزان با مباحث علوم مختلف مثل فیزیک، شیمی، زیستشناسی، زمینشناسی، اینفوگرافیک، کارآفرینی، اوریگامی، بورس و ... آشنا میشوند. این آشنایی از طریق انجام آزمایشهای گوناگون در آزمایشگاهها و یا تحقیق و پژوهشهای دانشآموزی انجام میشود. هدف از برگزاری هفتهی علوم در مدارس علوی، آشنایی دانشآموزان با تواناییها و مهارتهای خود و همچنین آشنایی با علوم مختلف و افراد موفق برای کمک به هدایت تحصیلی آنها است. این برنامه به صورت همگانی در تمام شعب مدارس علوی برگزار میشود. این فعالیت فوق برنامه در مدارس هزارهی سوم علوی اهمیت ویژهای دارد.
در هفته ملی علوم چه میگذرد؟
فعالیت در هفتهی ملی علوم به سه بخش کارسوق، سمینار و مسابقه تقسیم میشود. در این سه بخش دانشآموزان فرصت یادگیری، تبادل نظر و رقابت دارند. تمام فعالیتها در این طرح گروهی و همسو با طرح چهارخانه برگزار میشود. کارسوق چیست؟کارسوق کلاسهای پژوهشی، هنری، علمی، مهارتی است که با هدف تهیهی پوستر یا پاورپوینت و فیلم کوتاه در رابطه با موضوعهای مورد مطالعه تشکیل میشوند. کارسوق در قالب کلاسی یا پایهای برگزار میشود. در بخش کار سوق، سه موضوع غیر درسی برای هر کلاس تعریف میشود و اطلاعاتی توسط دبیران به دانشآموزان ارائه میشود.این اطلاعات در حوزهی علوم و صنایع مختلف و با توجه به هر مقطع تحصیلی ارائه میشوند. دانشآموزان با دریافت توضیحات کامل حول محور مورد نظر، به جستوجوی اینترنتی میپردازند و برای ارائههای خود آماده میشوند. حاضرین سمینار چه افرادی هستند؟ در بخش دوم، سمینارهای متعددی برای دانشآموزان برگزار میشوند. در این سمینارها دانشآموزان با کارآفرینان، متخصصین و کارشناسان صنایع مختلف، هنرمندان و ... آشنا میشوند. افرادی که در این سمینارها سخنرانی میکنند، افراد موفق در هر حوزهی تخصصیاند. در این سمینارها مدیران عامل استارتاپهای موفق، شرکتهای بزرگ و ... از راه و روشهای رسیدن به موفقیت میگویند و دانشآموزان را برای هدایت تحصیلی راهنمایی میکنند. مسابقه چطور برگزار میشود؟ در بخش مسابقه، دانشآموزان گروهبندی شده و با ارائهی مطالب خود به صورت پوستر، روزنامهدیواری، ویدیو، پاورپوینت و ... در مسابقات شرکت میکنند. در نهایت کارها توسط هیئت داوران ارزیابی شده و به بهترین آثار جوایزی اهدا خواهد شد. داوران این مسابقه از دبیران و گروههای دانشآموزی تشکیل شدهاند.